Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Μαγεμένοι από την Ευρυτανία. Διακόσιοι άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο του ΚΠΕ

Από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 5ο θερινό σχολείο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, που έφερε στον τόπο μας 200 εκπαιδευτικούς με τους συνοδούς και τα παιδιά τους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά ακόμα και από την Αίγυπτο.KPE-THERINO-SXOLEIO-OMADIKI

Γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες από την Ευρυτανία, τη φύση, τα χωριά και τους ανθρώπους της, αναχώρησαν οι περίπου διακόσιοι (200) εκπαιδευτικοί, οι συνοδοί και τα παιδιά τους, που πήραν μέρος  στο 5ο θερινό σχολείο του ΚΠΕ Καρπενησίου, που διεξήχθη το διάστημα 15-22 Ιουλίου 2019. Σημαντικά συνέβαλαν στο 7ήμερο και στήριξαν έμπρακτα την δράση η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, ενώ βασικοί συντελεστές του εγχειρήματος ήταν ο Μανώλης Κοπανάκης και ο Παναγιώτης Κούτρας, του ΚΠΕ. 

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να περιηγηθούν σε πλήθος σημείων ιδιαίτερου -φυσικού, ιστορικού, πολιτιστικού κ.α.- ενδιαφέροντος. Η κα Δάφνη Γαβρίλη, Διευθύντρια του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, συμμετέχουσα στο πρόγραμμα, γράφει για μια εμπειρία που περιλάμβανε : «…μαγικά μονοπάτια στους Γοργιανάδες, στο Μικρό χωριό, στη Χρύσω, αρχιτεκτονική περιήγηση στο Μεγάλο Χωριό και ξενάγηση στις εκκλησιές, μπάνιο στο Μέγδοβα, γλέντι με χορό και ζωντανή ορχήστρα στους Κορυσχάδες, περπάτημα μέσα στο Μικρό Πανταβρέχει στον Τόρνο, επίσκεψη στο μοναστήρι της Προυσιώτισσας και του Σωτήρος στη Βράχα, πορεία και ανέβασμα στην κορυφή της Τσούκας (1.362μ), εξερεύνηση στον καταρράκτη του Βουτύρο, διάνοιξη νέου μονοπατιού με σήμανση, συντήρηση των παλιών μονοπατιών, επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας και στο Μουσείο στους Κορυσχάδες, τραγούδια όλοι μαζί με μια κιθάρα (…)».

«Ζήσαμε ευτυχισμένοι, γίναμε όλοι μια μεγάλη παρέα, αγαπηθήκαμε, γίναμε οικογένεια. Περπατήσαμε σιωπηλοί στα μαγικά μονοπάτια των ευρυτανικών βουνών και γεμίσαμε θετική ενέργεια, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Γεμίσαμε δύναμη και εμπιστοσύνη για τους συναδέλφους μας. Ζήσαμε την ουτοπία», σημειώνει επίσης, μεταξύ άλλων, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση του θερινού σχολείου του ΚΠΕ Καρπενησίου.

(Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Δεληγεωργόπουλου)