Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Π.Ε. Ευρυτανίας: Προκηρύσσει νέο έργο με 565.000€ για την προστασία των πρανών στον Προυσό (Β’ φάση)

Μετά την ολοκλήρωση της Α’ ΦΑΣΗΣ μίας ευρύτερης εργολαβίας για την προστασία του οδικού δικτύου Καρπενήσι - Γαύρος -  Προυσός από τις συχνές κατολισθήσεις, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ένα δεύτερο έργο προκηρύσσει η ΠΕ Ευρυτανίας, με γνώμονα την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των επιβατών τους.prousos-prani-ergo1

Πρόκειται για το έργο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΑΝΩΝ ΕΟΔ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ-ΠΡΟΥΣΟΥ (Β’ ΦΑΣΗ), με προϋπολογισμό έργου 564.516,13 ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί σε τρία στοχευμένα σημεία της επαρχιακής οδικής αρτηρίας Γαύρος - Προυσός.

Πρόκειται για χωματουργικά και εγκατάσταση συρματοπλέγματος προστασίας από πτώση βράχων στο οδόστρωμα. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει καταστεί σημαντικά πιο ασφαλής η πρόσβαση προς τον Προυσό, όπου οι πτώσεις πετρών και βράχων αποτελούν διαρκή απειλή για τα διερχόμενα οχήματα.

Δίκτυα προστασίας θα τοποθετηθούν (μετά τον Γαύρο)  στην χιλιομετρική θέση 7+300 μέτρων έως 7+400 μ, συρματόπλεγμα προστασίας σε μήκος 100 μέτρων, στην χιλιομετρική θέση 9+700 μ. θα καθαιρεθεί το υφιστάμενο στο συγκεκριμένο σημείο κράσπεδο και θα κατασκευαστεί νέο τοιχίο αντιστήριξης ύψους 1 μέτρου και η τοποθέτηση φράχτη κινητικής ενέργειας ανάσχεσης βραχοπτώσεων και τέλος, η τρίτη παρέμβαση θα γίνει στην χιλιομετρική θέση 9+900 μ., όπου θα καθαιρεθεί το κράσπεδο και θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης των 2 μέτρων ύψους και 100 μέτρων μήκους όπου θα τοποθετηθεί φράχτης κινητικής ενέργειας ανάσχεσης βραχοπτώσεων.