Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Οι τρεις (3) νέες προτεινόμενες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου. Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για εκπαιδευτές

Το Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν επιμόρφωσης και εξειδίκευσης, με ανανεωμένο κάθε φορά αντικείμενο σπουδών. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι ειδικότητες στα ΔΙΕΚ της χώρας για το εξάμηνο 2019 Β.iek-dimosio-karpenisiou1

Όσον αφορά στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας, προτάθηκαν προς σύσταση οι εξής ειδικότητες:

1) Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης,

2) Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου και

3) Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων - Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρέλαιου & Φυσικού Αερίου.

Για τις ανωτέρω ειδικότητες θα συσταθούν τμήματα εφόσον προκύψει ικανός αριθμός ενδιαφερόμενων -περί τα 20 άτομα (τουλάχιστον) ανά ειδικότητα. Οι σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψήφιων μαθητών/τριών θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο Σεπτεμβρίου (αναμένεται επίσημη ανακοίνωση).

Ήδη, πάντως, από το αρμόδιο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) έχει εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των ΔΙΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2019 Β και Εαρινού Εξαμήνου 2020 Α. Όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως εκπαιδευτές στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου στις τρεις νέες ειδικότητες, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά (στο mis.inedivim.gr) έως και τις 19/8/2019.

Να θυμίσουμε, τέλος, πως στο ΙΕΚ Καρπενησίου συνεχίζουν στο Γ’ εξάμηνο οι ειδκότητες: Τεχνικός μελισσοκομίας και διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου( ΕΚΑΒ)· μαθήματα παρακολουθούν περίπου 45 άτομα όλων των ηλικιών.