Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) ΜΠΟΤΣΑΡΕΙΑ 2019, Ημέρα 1η | Εντυπωσιακή η παρέλαση στο κέντρο του Καρπενησίου, με συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (9/8) άνοιξε η αυλαία των διήμερων εορτασμών προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη. Τα «Μποτσάρεια 2019» ξεκίνησαν με τη μεγάλη παρέλαση συλλόγων και φιλαρμονικών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.20

Το κοινό, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ντόπιοι και επισκέπτες, επεφύλασσαν ζεστό χειροκρότημα στους συμμετέχοντες στην πομπή, η οποία κινήθηκε κατά μήκος της οδού Ζηνοπούλου, με κατάληξη την κεντρική πλατεία (Μ. Μπότσαρη).

Ακολούθως, η δράση μεταφέρθηκε στον χώρο μπροστά από το μνημείο του ήρωα που έπεσε μαχόμενος στο Κεφαλόβρυσο, τέτοιες μέρες πριν 198 χρόνια. Τελέστηκε, αρχικά, επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους επίσημων αρχών και συλλόγων/φιλαρμονικών.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι: δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, πρόεδρος Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», κ. Δημήτριος Τσόλκας. Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η Γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης», κα Χρυσούλα Σουλιώτη, που εξήρε το θάρρος και την αυτοθυσία του Μπότσαρη, προβάλλοντάς τον ως «φάρο» και πρότυπο για όλους μας σήμερα.

Έγινε, αμέσως μετά, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του δ. Καρπενησίου και κατόπιν ο Ζαχαρίας Καρούνης και οι μουσικοί του παρουσίασαν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο ειδικά για τις εκδηλώσεις μνήμης του Μάρκου Μπότσαρη. Από τα μοιρολόγια περάσαμε σε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, ερμηνευμένα με τον δέοντα σεβασμό, και γρήγορα στην πλατεία δεν άργησαν να στηθούν χοροί κυκλωτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

1

2

3

4

5

6

7-

8

9

10

11

15-

16

17

20

20

20

20

20

20

20

20

20

20

20

31

32

33

34

36

37