Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Εννέα στους δέκα υποψήφιους του ΓΕΛ Καρπενησίου κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Για ακόμα μία χρονιά, οι Ευρυτάνες μαθητές των λυκείων του νομού κατάφεραν να πετύχουν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε στα σχολεία του νομού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανία, εισάγονται σε Πανεπιστημιακά Τμήματα συνολικά ογδόντα τέσσερα (84) άτομα, υποψήφιοι των Πανελλαδικών έτους 2019 από τα Λύκεια (ή Λυκειακές Τάξεις) του νομού Ευρυτανίας.panelladikes-2018-apot-arxeio1

Η πλειοψηφία αυτών, ήτοι 61 εισακτέοι (ποσοστό 73%), προέρχονται από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, που διατήρησε και φέτος την "παράδοση" εξαγωγής επιτυχόντων σε υψηλόβαθμες σχολές -στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τη Νομική κ.α.

Σύμφωνα με στοιχεία του σχολείου, από τους 68 υποψηφίους που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (58 μαθητές και 10 απόφοιτοι παρελθόντων ετών) πέρασαν στα ΑΕΙ 61, ήτοι ποσοστό 89,7%. Εννέα στους δέκα υποψήφιους ανοίγουν ήδη τα φτερά τους και ετοιμάζονται για τα φοιτητικά έδρανα.

Προφανώς, άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι μαθητές των περιφερειακών λυκείων του ν. Ευρυτανίας που, αν και διαθέτουν λιγότερα μέσα σε σχέση με τους μαθητές της πόλης, κατάφεραν να εισαχθούν σε αξιόλογες σχολές και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν (Τετάρτη 28.8.19) δημοσιεύεται πίνακας εισακτέων της Ευρυτανίας με ονόματα όσων επιτυχόντων κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.