Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Μια ημέρα αργότερα για το "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον IΙ" στην Ευρυτανία. Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ένταξης

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης (17/9) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι που προβλέπονταν για όλες τις Περιφέρειες.exoikonomw-programma

Όπως ενημερώνει το ΥΠΕΝ, υποβλήθηκαν συνολικά 11.880 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 148,5 εκατ. Ευρώ, ενώ καταχωρίσθηκαν συνολικά περί τις 20.670 αιτήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Το τίμημα ήταν ότι σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις που προξένησαν τη μήνη των μηχανικών που προσπάθησαν να εξυπηρετηθούν.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού, η οποία -λόγω του φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα- προκάλεσε καθυστερήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον Α’ κύκλο του προγράμματος, την πρώτη ημέρα καταχωρήθηκαν 15.000 αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν μόλις οι 529.

Για να βελτιωθεί, η λειτουργικότητα του συστήματος αποφασίστηκε να κατατμηθούν σε μικρότερα υποσύνολα οι επόμενες 2 ομάδες περιφερειών. Έτσι, για την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας οι αιτήσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 20/9 -αντί της Πέμπτης 19/9 που προβλέπονταν.

Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.