Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη δεν αποδέχεται την πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» - Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε από την πρόθεση της εταιρείας «Αττικό Μετρό» να μετονομάσει τον σταθμό «Ευαγγελισμό» σε «Παύλος Μπακογιάννης» πήρε η οικογένεια του δολοφονηθέντος από τη 17Ν βουλευτή Ευρυτανία, μέσω του δημάρχου Αθηνών και γιου του, Κώστα Μπακογιάννη.euaggelismos-metro

Ο τελευταίος, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοίνωσε πως η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαριστεί μεν την εταιρεία «για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού», ωστόσο αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς «…δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε τα εξής:

'Ευχαριστούμε θερμά την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.
Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.

Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ.'. 

Θυμηθείτε εδώ πώς ξεκίνησαν όλα, με την ανακοίνωση της εταιρείας για μετονομασία του σταθμού "Ευαγγελισμός" σε "Παύλος Μπακογιάννης"