Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Τα παιδιά έδωσαν χρώμα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Μαθητές-τριες του 2ου Γυμνασίου δημιούργησαν ψηφιδωτό - έργο τέχνης

από την έντυπη έκδοση

Ο Γκούσταφ Κλιμτ (Gustav Klimt, 14 Ιουλίου 1862-6 Φεβρουαρίου 1918) ήταν Αυστριακός ζωγράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της Βιέννης που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αρ Νουβό (Art Nouveau). Με αφορμή την πρόσφατη ανακαίνιση και τον εξοπλισμό του Παιδιατρικού Τμήματος, οι υπεύθυνοι θέλησαν να τοποθετήσουν στον χώρο αναμονής ένα έργο τέχνης παίρνοντας έμπνευση από το έργο του Κλιμτ με τίτλο «Mother and two children sleeping».

pinakas-paidia-nosokomeio1

Έτσι, ξεκίνησε μια συνεργασία με την κα Δήμητρα Αντωνοπούλου, εκπαιδευτικό-εικαστικό, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών τεχνών της Αθήνας με εξειδίκευση στο ψηφιδωτό, που αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του Παιδιατρικού Τμήματος και καθοδήγησε την υλοποίηση του απαιτητικού έργου.

Το έργο υποστηρίχθηκε υλικοτεχνικά από τη διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου και μεμονωμένους χορηγούς. Το άρτιο ψηφιδωτό (διαστάσεων 65 x 280 εκ.) τοποθετήθηκε στην αίθουσα αναμονής του παιδιατρικού τμήματος και «…με την εκφραστικότητα και τη διαχρονικότητα του, προάγει την αισθητική καλλιέργεια των μικρών ασθενών, των συνοδών και όλων εμάς που εργαζόμαστε στον χώρο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Εκ μέρους του Παιδιατρικού Τμήματος και της Διοίκησης του Γ.Ν. Καρπενησίου ευχαριστούμε θερμά την κα Αντωνοπούλου και τους μαθητές των τμημάτων της Β‘ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου (έτος 2017-2018), που εργάστηκαν με έμπνευση και δημιούργησαν το ψηφιδωτό με πολλή αγάπη, ανοίγοντας το σχολείο τους προς την κοινότητα και προσφέροντας πολιτισμό στο νοσοκομείο μας!», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Οι μαθητές - δημιουργοί

Οι δημιουργοί - μαθητές της Β΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου το σχολικό έτος 2017-2018, ήταν οι εξής: Ανδρεάκης Μάριος, Αρωνιάδα Κωνσταντίνα, Βονόρτα Μαρία, Γαβριήλ Ξενοφών, Γιαννούλη Κωνσταντίνα, Δεληγεωργοπούλου Χαρίκλεια, Δρίβας Βασίλειος, Δρίβας Ναπολέων, Ευθυμίου Κωνσταντίνος, Ζάρας Βασίλειος, Καλαντζής Παναγιώτης, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Καρδαμπίκης Ανδρέας, Κατσαρού Σοφία, Κουμπή Ευτυχία, Κουρλός Δημοσθένης, Κούτρης Παναγιώτης, Κουτσουπιά Ιωάννα, Κρίκας Δημήτριος, Κυλλή Γεωργία, Κωστούλα Μαργαρίτα, Λιάγκος Δημήτριος, Λιόντης Χαράλαμπος, Μάναλη Λαμπρινή, Μάναλη Μαρία-Ευφραιμία, Ντάλλα Αντιγόνη, Ντάλλας Ιωάννης-Νικόλαος, Ξένου Μαρίνα, Παπαδονίκου Φρειδερίκη, Παπαναγιώτου Βασίλειος, Πεταρούδης Γεώργιος, Σιακαπέτης Φίλιππος-Αθανάσιος, Τομαρά Σταυρούλα, Τσιάρα Ιωάννα, Τσιγαρίδα Ουρανία, Υφαντής Ιωάννης και Χατζηγεώργου Ευαγγελία.