Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ανάστατη η τοπική κοινωνία για την φιλοξενία προσφύγων στην Ευρυτανία - Κτήρια τουριστικών καταλυμάτων αναζητά να μισθώσει το υπουργείο με κόστος 25 ευρώ το άτομο – Οι αποφάσεις

Κάθετα αντίθετη δηλώνει η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει εκφραστεί στα κοινωνικά μέσα, στον σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Ευρυτανία. 

Να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των αυξημένων ροών στα νησιά του Αιγαίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού, και μετά από συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Προστασίας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά που στοιβάζονται, στην ενδοχώρα. 

Στα πλαίσια αυτά δόθηκε εντολή στις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας να αναζητήσει καταλύματα, ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ώστε να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι αιτούνται νόμιμα άσυλο. 

Ερώτηση στον υπουργό κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος εκφράζοντας την διαφωνία του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). 

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα μεταφέρουν περίπου 1.500 άτομα. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος θα μετακινηθούν σε όλους τους νομούς της περιφέρειας τους του δήμους. 

Σε συσκέψεις που έγιναν στο Καρπενήσι με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αρη Τασιού (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και του Δημάρχου Καρπενησίου κ Νίκου Σουλιώτη, αποφασίσθηκε ότι, υπο προυποθέσεις, μπορεί το Καρπενήσι να δεχθεί περίπου 50 με 60 άτομα μέλη οικογενειών, ομοεθνείς, το οποία αιτούνται νόμιμα άσυλο.