Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Καταχειροκροτήθηκε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ στην Τήνο όπου ταξίδεψε συμμετέχοντας στις "ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΕΣ" ΤΗΝΟΣ 2019 (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου για πρώτη φορά στην ιστορία των 40 χρόνων του βγαίνει εκτός Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο νησί της Τήνου με ένα διαφορετικό είδος χορού πέραν του παραδοσιακού.

tinos-politistikos-0

Το Σάββατο 5 Οκτώβρη συμμετείχε στην «Χορευτικές Αμφικτιονίες» μια έμπνευση της Γεωργίας Ράπτη και διοργανωτή  των «Ευρυτηνίων» στο Πνευματικό Κέντρο της Τήνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Με 6 γυναίκες επί σκηνής να μετουσιώνουν σε χορό τον αρχέγονο γυναίκειο πόθο προς την απελευθέρωση εμπνευσμένο από τους  Έλληνες  της Κάτω  Ιταλίας και συγκεκριμένα τις: Βίκυ Νικοπούλου, Κατερίνα Μπίκα, Ευσταθία Τσιώνη, Ευαγγελία Χαντζηγεωργίου, Ελευθερία Πιπέρα και Μαρία Χαντζοπούλου.

Η χορογραφία ήταν της Βίκυς Νικοπούλου και  ο χορός  «Ταραντέλα» που παρουσίασαν επί σκηνής ξεσήκωσε το κοινό και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 10 σχόλες απ όλη την Ελλάδα.

Πριν την παράσταση της ίδιας ημέρας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού έγινε η αδελφοποίηση  των συλλόγων και σχολών χορού που συμμετείχαν, με ανταλλαγή δώρων.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρη ο Πολιτιστικός Σύλλογος συμμετείχε στην Ημερίδα χορού που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Τήνου, εκεί ο Πρόεδρος  Τσώνης Ηλίας παρουσίασε την θέση του συλλόγου για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τους Πολιτισμούς των άλλων λαών ανά την υφήλιο σε σχέση με τον χορό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  ευχαριστεί ιδιαίτερα την Γεωργία Ράπτη για την πρόσκληση, αλλά και τα μέλη του που ταξίδεψαν για την εκδήλωση δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία για μια διήμερη εκδρομή όχι μόνο στην Τήνο αλλά και στην Μύκονο.

tinos-politistikos-1

 

tinos-politistikos-2

 

tinos-politistikos-3

 

tinos-politistikos-4

 

tinos-politistikos-5

tinos-politistikos-5