Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

«Των Αποδήμων Ευρυτάνων έργα…»: Παρουσίαση πρακτικών το απόγευμα του Σαββάτου (12/10) στο Καρπενήσι

Η Πανευρυτανική Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών (ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε.) πραγματοποιούν εκδήλωση για την παρουσίαση του πρόσφατα εκδοθέντος τόμου πρακτικών του επιστημονικού συνεδρίου που έγινε -το 2012- στο Καρπενήσι με θέμα «Των Αποδήμων Ευρυτάνων έργα…». Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.sinedrio-evritanes-apodimoi-2012

Οκτώβριος 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου "Των Αποδήμων Ευρυτάνων έργα..."

Το πρόγραμμα

Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 5:30 το απόγευμα με καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης καθηγητή Ηλία Ντζιώρα.

Στη συνέχεια, θα γίνει προβολή ολιγόλεπτου DVD σχετικό με τη ζωή των Ευρυτάνων Αμερικής, που εστάλη από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι».

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Τόμου Πρακτικών του Συνεδρίου: “Των Αποδήμων Ευρυτάνων έργα…” από τους: κ. Ευάγγελο Καραμανέ, Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, κα Γιούλη Μάλαινου, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και κ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, Καθηγητή Φυσικής - Ερευνητή, ενώ στο τέλος θα γίνει μια σύντομη αποφώνηση από τον επιμελητή του τόμου, Ομ. Καθ. Κλεομένη Κουτσούκη.