Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ήταν Μάρτιος του 2014 όταν ο αείμνηστος Γιάννης Σπανός εμφανίζονταν μπροστά στο κοινό του Καρπενησίου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο Γιάννης Σπανός, ένας από τους πρώτους μουσικούς που έφεραν το «Νέο Κύμα» στην ελληνική μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1960.spanos-giannis-sinedriako1

Συνθέτης και στιχουργός με ιδιαίτερες ευαισθησίες, έγινε γνωστός μέσα από επιτυχίες όπως: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» κ.ά. Τραγούδια του είχαν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου και άλλοι γνωστοί ερμηνευτές.

Στις 4 Μαρτίου του 2014, ο Γιάννης Σπανός είχε εμφανιστεί στο -κατάμεστο- Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καρπενησίου. Τα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» έγραφαν τότε:

'Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός βρέθηκε χθες (Τρίτη 4/3/14) το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο και χάρισε μοναδικές στιγμές στο κοινό (άνθρωποι κάθε ηλικίας) που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. Πάντα ταπεινός, ξεδίπλωσε, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που ήταν πλάι του, πέντε δεκαετίες παρουσίας στο ελληνικό πεντάγραμμο και έφερε στα χείλη όλων μελωδίες που αγαπήθηκαν και άντεξαν στον χρόνο, όπως «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Σαν με κοιτάς», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες», «Θα με θυμηθείς» κ.α.

Η συναυλία, με τίτλο «Αν μ’ αγαπάς», έριξε την αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καρπενησίου. Μαζί με τον Γιάννη Σπανό βρέθηκαν επί σκηνής οι ερμηνευτές και μουσικοί Πένυ Ξενάκη (φωνή), Κώστας Τζιαγκούλας (κιθάρα-φωνή) και Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι- φωνή). Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό'.spanos-giannis-sinedriako2