Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η απάντηση της Forthnet σε δημοσίευμά μας για την παρέμβαση Κοντογεώργου για τις τηλεφωνικές συνδέσεις σε απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας

Forthnet

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σας το οποίο ανέβηκε και στο site, evrytanika.gr, με τίτλο «Ευθύνη της Forthnet το ενσύρματο δίκτυο στην Ευρυτανία, απαντά ο ΟΤΕ στον Βουλευτή κ. Κώστα Κοντογεώργο» θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής: 

Η εταιρεία μας αναδείχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, υπερθεματιστής στη δημοπρασία της ΕΕΤΤ για την ανάδειξη παρόχου καθολικής υπηρεσίας για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μας για τα επόμενα χρόνια έχει αναλάβει να παρέχει τη λύση «Σύνδεση σε σταθερές θέσεις με το δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο και πρόσβαση σε διαθέσιμες στο κοινό τηλεφωνικές υπηρεσίες σε σταθερές θέσεις» όταν της ζητηθεί από κάθε καταναλωτή, με κάθε πρόσφορο τρόπο κι όχι απαραίτητα ενσύρματο και με την χρήση δορυφορικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας. 

Η συγκεκριμένη λύση έγινε αποδεκτή μετά από ενδελεχή τεχνικό έλεγχο από την EETT κατά την διενέργεια του διαγωνισμού και παρέχεται εδώ και χρόνια στην ελληνική αγορά με μεγάλη αξιοπιστία σε εκατοντάδες σημεία που δεν διαθέτουν ενσύρματο δίκτυο. 

Συνεπώς, οποιαδήποτε αναφορά σε ευθύνη της Forthnetγια παροχή ενσύρματων τηλεφωνικών συνδέσεων είναι λανθασμένη καθώς η παροχή είναι «Σύνδεση σε σταθερές θέσεις με το δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο και πρόσβαση σε διαθέσιμες στο κοινό τηλεφωνικές υπηρεσίες σε σταθερές θέσεις». Παράλληλα, πιστεύουμε ότι εκ παραδρομής αναφέρεται στο άρθρο η φράση.. «(σ.σ. εννοεί την σύμβαση με την NOVA)», καθώς αυτό αφορά τον ΟΤΕ. 

Με την παρούσα επιστολή είμαστε σίγουροι ότι διαφωτίζουμε τις υποχρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων προκειμένου το αναγνωστικό σας κοινό να έχει πλήρη και έγκυρη ενημέρωση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Γρηγόρης Κατσογιάννης

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet