Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Η υποδοχή και λιτάνευση του ιερού λειψάνου στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καρπενησίου

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, ο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καρπενησίου υποδέχθηκε, από τη Μητρόπολη Αργολίδας, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. Το λείψανο κόμισε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.1

Η υποδοχή έγινε στις 5.00 το απόγευμα έμπροσθεν του νέου δημαρχείου και ακολούθησε λιτάνευση - μεταφορά ως την εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Ακολούθως τελέστηκε παράκληση στον Άγιο Λουκά και κατόπιν έγινε ομιλία-παρουσίαση του βίου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, από τον Μητροπολίτη Αργολίδος.

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρόγραμμα, σήμερα Τετάρτη (27/11), στις 07.30 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 17.00 θα γίνει αγιασμός στον Άγιο Λουκά. Την Πέμπτη 28/11, στις 07.30: Όρθρος - Αρτοκλασία και Θεία Λειτουργία και στις 17.00: Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Παρασκευή 29 Νοεμβρίου: 07.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, 20.00: Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου ιερουργούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου). Το ιερό λείψανο θα αναχωρήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου (30/11).

«Καλωσορίζουμε απόψε (σ.σ. 26/11) στη Μητρόπολή μας και στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία ένα απότμημα από το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ρώσου του Ιατρού, μιας μορφής στον ιατρικό χώρο στον αιώνα που πέρασε, αλλά και στον χώρο της ασκήσεως και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου.

2

5

6

7

8

9