Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Η αναγνώριση του κοινού, η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Η Θεατρική Ομάδα γέμισε το Συνεδριακό - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

από την έντυπη έκδοση

Τους καρπούς των κόπων των τελευταίων μηνών, που περιλάμβαναν συνεχείς πρόβες και προετοιμασίες, έδρεψε η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που το τριήμερο 18-20/12 παρουσίασε το έργο «Ο αφελής», του Δημήτρη Ψαθά.1

Το θεατρόφιλο κοινό του Καρπενησίου, «πιστό» στη σχέση που έχει δομήσει όλα αυτά τα χρόνια με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε το Συνεδριακό Κέντρο, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των συντελεστών, που αθόρυβα και διακριτικά όλα αυτά τα χρόνια παράγουν Τέχνη και Πολιτισμό.

Περισσότεροι από οκτακόσιοι (800) άνθρωποι παρακολούθησαν το έργο, μέγεθος αν μη τι άλλο εντυπωσιακό για ένα Καρπενήσι που φθίνει πληθυσμιακά. Η τριήμερη παράσταση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καρπενησίου και της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ («Γιορτές Χειμώνα 2019-2020»).

Στα του έργου, παρακολουθήσαμε τον πρωταγωνιστή, έναν επαρχιώτη οδοντίατρο από το… Καρπενήσι, ο οποίος προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να γίνει βουλευτής, χάνει τη ζωή του, την οικογένειά του, τη γυναίκα του, τους πάντες. Και εκεί έγκειται η αφέλεια του -αλλά και όλων αυτών που πιστεύουν ότι μέσα από τέτοιους τρόπους μπορεί να γίνει κανείς σπουδαίος.

Ήταν μια σατυρική κωμωδία με ενδιαφέρουσα πλοκή, ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, που κρατούσε σε εγρήγορση τον θεατή καθ’ όλη τη διάρκειά της (σχεδόν δυόμιση ώρες) και πρόσφερε πολλές στιγμές γέλιου. Ήταν και ένας σχολιασμός καταστάσεων για την Ελλάδα του χθες αλλά και του σήμερα, καθώς αν και γράφτηκε το 1973, «Ο Αφελής» παραμένει επίκαιρος και διαχρονικός.

Τη σκηνοθεσία του έργου είχε αναλάβει, όπως κάθε φορά, η ακούραστη Βασιλική Σταμάτη, ενώ φέτος στη θεατρική ομάδα συμμετείχαν και αρκετά νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ηλίας Τσώνης.

Πιο συγκεκριμένα ο θίασος αποτελούνταν (κατά αλφαβητική σειρά) από τους: Βαστάκη Ρούλα, Κοντοκώστα Στέλιο, Κουκούτση Κική, Νούλα Κοραλία, Παρούτσα Διονύση, Πατσιαλού Σοφία, Σιαμπούλη Βίκυ, Σταμούλη Ελισάβετ, Στεργιάννη Παναγιώτη, Τσιάμη Κώστα, Τσιούρη Σπύρο, Τσώνη Ηλία, Χαλαστάνη Γιάννη και Χαντζοπούλου Φωτεινή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2