Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Νέο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα Καρπενησίου. Τι ώρα θα κλείνουν καφετέριες και μπαρ, από την έντυπη

Νέο ωράριο λειτουργίας και ωρών λειτουργίας μουσικής ισχύει στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρπενησίου μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, μεταξύ άλλων, επιβάλλεται η αλλαγή του ωραρίου το οποίο γίνεται πιο ελαστικό ως προς την ώρα κλεισίματος των καταστημάτων, bar κλπ καθότι «ο Δήμος Καρπενησίου έχει καθιερωθεί ως ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, άριστη ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών -προσφερόμενων προϊόντων και ένα πλήθος δραστηριοτήτων που καλύπτουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών και παραθεριστών για όλες τις εποχές του χρόνου».bar-arxeio1

Πιο συγκεκριμένα η νέα απόφαση του δήμου Καρπενησίου για τον «Καθορισμό ωραρίου λειτουργίας και ωρών λειτουργίας μουσικής καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» έχει ως εξής: «α) Τα χρονικά όρια λειτουργίας των κέντρων διασκεδάσεως, των μπαρ, των λεσχών και των καφετεριών καθορίζονται για τις ημέρες από Κυριακή έως και Πέμπτη μέχρι την 04.30 ώρα της επόμενης ημέρας για την περίοδο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου. Για την περίοδο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου μέχρι την 05.00 ώρα της επόμενης ημέρας. Δεν επιτρέπεται η επαναλειτουργία αυτών πριν από την 06.00 ώρα.

Χωρίς χρονικό περιορισμό τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, τις παραμονές των επίσημων αργιών, την Τσικνοπέμπτη , την παραμονή και την ημέρα της εορτής του τοπικού πολιούχου Αγίου όταν ισχύει και τοπική αργία, καθώς και κατά τη διάρκεια τοπικών, θρησκευτικών ή άλλων λαϊκών πανηγύρεων».

Επίσης, αναφέρει: «Χωρίς περιορισμό ώρας την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς και παραμονές επίσημων αργιών για τα κέντρα διασκέδασης στα οποία λαμβάνει χώρα η παρακολούθηση καλλιτεχνικού κυρίως μουσικού προγράμματος, με μεγίστη επιτρεπόμενη Α-ηχοστάθμη 100db, σε συνδυασμό με την παροχή φαγητών ή και ποτών. 

β) Το ωράριο λειτουργίας μουσικής καθορίζεται μέχρι ώρα 03.00 π.μ. για όλες τις ημέρες, χειμερινή και θερινή περίοδο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατηγορίας επιχειρήσεις μαζικής εστίασης μερικής επεξεργασίας (πρόχειρου γεύματος). Στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν τα καφενεία, καφετέριες, ιντερνέτ καφέ, μπαρ, open bar σύμφωνα με τις διατάξεις της εν ισχύ Υγειονομικής Διάταξης.

Το ωράριο λειτουργίας μουσικής καθορίζεται μέχρι ώρα 03.00 π.μ. για όλες τις ημέρες, χειμερινή και θερινή περίοδο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είδους επιχειρήσεις αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται εκείνες στις οποίες προσφέρονται κατά κύριο λόγο οινοπνευματώδη ποτά και αναψυκτικά με συνοδεία πρόχειρου γεύματος καθώς και υπηρεσίες αναψυχής. Στις ανωτέρω ανήκουν τα καφενεία , καφετέριες, μπαρ, open – bar που οι άδειες τους εκδοθήκανε σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εν ισχύ Υγειονομική Διάταξη».