Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Οι 70 αναγνωρισμένες Ιαματικές Πηγές στην Ελλάδα - Πέντε στη Φθιώτιδα, πέντε στην Αιτωλοακαρνανία, 2 στο Σμόκοβο (χάρτης)

Το υπουργείο Τουρισμού δημοσίευσε πρόσφατα το ολοκληρωμένο μητρώο των αναγνωρισμένων ιαματικών φυσικών πόρων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.iamatika-loutra1

Μετά από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με τους εμπλεκόμενους φορείς αναρτήθηκε στο site του υπουργείου, ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.

Η Φθιώτιδα διαθέτει πέντε (5) ιαματικές πήγες -σε Καμένα Βούρλα, Υπάτη, Θερμοπύλες και Παλαιοβράχα. Ενδείκνυνται για λουτροθεραπεία και η θερμοκρασία των υδάτων ανέρχεται από 23 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Τον ίδιο αριθμό ιαματικών πηγών (5 στο σύνολο) διαθέτει και η γειτονική Αιτωλοακαρνανία: πρόκειται για την πηγή Κρεμαστών (δ. Αμφιλοχίας), Κόκκινο Στεφάνι Μυρτιάς (Θέρμο), Μουρστιάνου, Μπανιώτη-Χέλωβα (δ. Αγρινίου), Πηλός Αγ. Τριάδας (δ. Αγρινίου). Δύο ιαματικές πηγές (Λουτρά Σμοκόβου & πηγή Σουλαντά) διαθέτει και το Σμόκοβο, στον νομό Καρδίτσας.

Η παρουσία των ιαματικών πηγών στην ιστοσελίδα του Υπ. Τουρισμού είναι ένα ακόμη βήμα προς την σωστή κατεύθυνση καθώς θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενημέρωση των πολιτών για τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Φυσικών Πόρων της χώρας, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ