Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

ev media-logo

Δημοτικός Κινηματογράφος: Η αξιόλογη ελληνική ταινία "Ευτυχία", των 700.000 εισιτηρίων, έρχεται στο Καρπενήσι το Σαβ/κο(ΒΙΝΤΕΟ)

Με την ελληνική ταινία «Ευτυχία», που έχει κερδίσει τα ιδιαιτέρως θετικά σχόλια κοινού και κριτικών, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου Καρπενησίου.eutyxia-movie

Η ταινία, που έχει «κόψει» σχεδόν 700.000 εισιτήρια, θα προβληθεί στο Συνεδριακό Κέντρο, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης στις 8.00 μ.μ. Πραγματεύεται την πολυτάραχη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, της Μικρασιάτισσας και μποέμισσας σπουδαίας στιχουργού.

Στην υπόθεση του έργου διαβάζουμε: «Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού».

Επίσης, σε μια από τις κριτικές του φιλμ (flix.gr), αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «(…) Η γυναίκα Ευτυχία στέκεται με όλες τις της αδυναμίες της ως ένα ανοιχτό βιβλίο μπροστά στο θεατή. Ακριβώς όπως και αυτή η ταινία, που στέκεται πάνω από το μέσο όρο των ταινιών που θέλουν να πείσουν για το λαϊκό τους έρεισμα, σίγουρη πως κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ατέλεια μπορεί να παραμεριστεί όταν πορεύεσαι με την πυξίδα στη σωστή κατεύθυνση: αυτή του συναισθήματος και της λιτότητας, αυτή της αυτογνωσίας και της ειλικρίνειας». 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ