Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Ορεινές Απόκριες 2020». Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καρπενησίου

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ των «Ευρυτανικών Νέων» (αρ. φυλ. 891/12-02-2020) για το πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καρπενησίου. Τα δρώμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή της Αποκριάς με συναυλία και στριτ πάρτι, ενώ ένα μεγάλο σαρακοστιανό γλέντι θα στηθεί την Καθαρά Δευτέρα, με επίκεντρο των εκδηλώσεων την κεντρική πλατεία Καρπενησίου.apokries-202011

Οι «Ορεινές Απόκριες» θα κοστίσουν περί τις 20.000 ευρώ (αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση που κυκλοφορεί).

Το πρόγραμμα

Η αρχή έγινε την Τετάρτη (19/2) με αποκριάτικο πάρτι σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Π.Ε. Ευρυτανίας, ενώ ο δήμος τήρησε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στο κέντρο της πόλης (δείτε ΕΔΩ).

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, το ΚΔΑΠ του δ. Καρπενησίου διοργανώνει πάρτι μασκέ, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, τα μικρά παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές κατασκευάζοντας αποκριάτικες μάσκες με τη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Το επόμενο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, ξυλοπόδαροι, μασκότ ηρώων παραμυθιών και εμψυχωτής με μικρά θεατρικά δρώμενα και μαθήματα ταχυδακτυλουργού θα μας περιμένουν στην κεντρική πλατεία.

Η διασκέδαση κορυφώνεται την Κυριακή 1 Μαρτίου, με τη συναυλία των LOCA LATINA ενώ ο δήμαρχος θα κάψει τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το αποκριάτικο στριτ πάρτι.

Την Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου) η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ μας καλεί να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στη κεντρική πλατεία με την ορχήστρα «Χάλκινα Γουμένισσας του Αλέξανδρου Ζώρα» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, που θα μας παρουσιάσει αποκριάτικα δρώμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα και ζεστή λαγάνα.

apokries-2020-program

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Ορεινές Απόκριες 2020"