Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

ev media-logo

Αναβάλλεται η εκδρομή του 1ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου στην Πολωνία, λόγω του κορονοϊού - Η απόφαση του υπουργείου

Την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό για την πρόληψη του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/2), το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.1o-dimotiko-kikilias1

Το μέτρο της προσωρινής αναστολής σχολικών εκδρομών ελήφθη λόγω των δυσκολιών ιχνηλάτησης επαφών στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, υπεύθυνο επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα του κορονοϊού.

Ως εκ τούτου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ και η προγραμματισμένη εκδρομή στην Πολωνία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (H.E.A.L.: Health Education And Learning) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Συνολικά οκτώ άτομα, τα τέσσερα μαθητές/τριες, θα ταξίδευαν στην πόλη Οστρόβ Βιελκοπόλσκι της Πολωνίας, με αναχώρηση την Κυριακή της Αποκριάς (1/3) και παραμονή μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Στη διεθνή συνάντηση θα έπαιρναν μέρος σχολεία από την Πολωνία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Τουρκία. Το 1ο Δ.Σ. είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή αναβολή του πρότζεκτ. Ύστερα από κοινή απόφαση των μετεχόντων σχολείων, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, πλην απροόπτου, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2020.

(κεντρική φωτογραφία : Nick Paleologos/SOOC)