Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

«Η Ευρυτανία συνδυάζει τα πάντα». Ο Άκης Πετρετζίκης ήρθε στον τόπο μας και δοκίμασε τις γεύσεις του (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βράδυ της Κυριακής, 22 Μαρτίου 2020, προβλήθηκε, μέσω της συχνότητας του ALPHA, το επεισόδιο-αφιέρωμα της εκπομπής "Akis’ Food Tour", με τον Άκη Πετρετζίκη, στην Ευρυτανία.1

Με οδηγό του τα παραδοσιακά προϊόντα, τα νόστιμα κρεατικά αλλά και τις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, ο γνωστός σεφ γνώρισε την τοπική γαστρονομία αλλά και την φύση της Ευρυτανίας -και δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία.

Για το επεισόδιο διαβάζουμε: «Το ταξίδι ξεκινάει με περιπέτεια, με τον Άκη να διασχίζει τη via ferrata, το σιδερένιο μονοπάτι στο επιβλητικό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Μετά την απαιτητική διαδρομή, ένα αχνιστό πιάτο με πεντανόστιμη βραστή γίδα τον περιμένει στις όχθες του Ταυρωπού. Στο Καρπενήσι συναντά έναν από τους πιο… καλοντυμένους κρεοπώλες ever, και δοκιμάζει μια ιδιαίτερη συνταγή με χειροποίητο πρόβειο κιμά. Η γευσιγνωσία συνεχίζεται στα πανέμορφα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας, όπου δοκιμάζει μοναδικές γεύσεις και ιδιαίτερα προϊόντα κοντά σε γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες διαφυλάττουν και εξελίσσουν τη γαστρονομική παράδοση του τόπου μέσα από πρωτότυπες επιχειρηματικές δράσεις και εκδηλώσεις.7

Όπως σε κάθε επεισόδιο, δεν λείπουν οι πρωτότυπες συνταγές του Άκη: θα τον απολαύσουμε να στήνει τον μαγειρικό «πάγκο» του με φόντο το γραφικό γεφύρι της Βίνιανης και να ετοιμάζει προσουτοπιτάκια, να μας δείχνει την τέλεια συνταγή για γρήγορα ντόνατς, ενώ θα μας κάνει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την τηγανιά, με την υπέροχη συνταγή του για τηγανιά με άγρια μανιτάρια και μέλι ελάτης».

5

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

2

3

6