Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Αρνητικό το δείγμα ύποπτου κρούσματος ηλικιωμένου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Παραμένει "καθαρή" η Ευρυτανία από τον κορονοϊό, καθώς ένα ακόμα δείγμα που εστάλη προς εξέταση από το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, προέκυψε αρνητικό. Το πιο πρόσφατο ύποπτο κρούσμα αφορά ηλικιωμένο άνδρα.nosokomeio-arxeio44

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από την κατοικία του σε χωριό της δυτικής Ευρυτανίας, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς παρουσίαζε δύσπνοια, πάθηση η οποία τον ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, καθώς ο ασθενής έφερε συμπτώματα τα οποία συμφωνούσαν με το πρωτόκολλο για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, έλαβαν δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ. Ο ηλικιωμένος, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο.

Το Ινστιτούτο Παστέρ, αργά χθες το βράδυ, ενημέρωσε το Νοσοκομείο Καρπενησίου ότι το δείγμα βρέθηκε αρνητικό. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας της Παθολογικής Κλινικής, με τους ιατρούς να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το αναπνευστικό του πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πολύ λίγοι είναι πλέον οι νομοί της χώρας όπου δεν έχει καταγράφει κάποιο κρούσμα κορονοϊού. Ο νομός Ευρυτανίας παραμένει χωρίς κανένα κρούσμα. Για όλα τα δείγματα που εστάλησαν προς εξέταση, η απάντηση ήρθε με την ένδειξη "αρνητικό".