Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Οι αστυνομικοί της Ευρυτανίας επικροτούν τη στάση των συναδέλφων τους σε Σήραγγα & ΠΕ Ευρυτανίας - Η ανακοίνωση της Ένωσης

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας απαντά, όπως λέει, σε «...δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, για την στάση των συναδέλφων μας στην διαμαρτυρία πολιτών της Ευρυτανίας την 23/04/2020».metanastes-siragga-sigkentrosi-bw

Ο λόγος γίνεται για τη διπλή συγκέντρωση, εν μέσω περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης συναθροίσεων λόγω κορονοϊού, πολιτών του Καρπενησίου στη Σήραγγα Τυμφρηστού και την ΠΕ Ευρυτανίας, το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου 2020.

Οι αστυνομικοί, εν πολλοίς, επικροτούν τη στάση (ανοχής) των συναδέλφων τους το εκείνο το βράδυ, καθώς, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «…η συγκροτημένη, διαλλακτική, υπομονετική στάση αυτών είχε ως αποτέλεσμα γρήγορα ειρηνικά και χωρίς προβλήματα και ακρότητες που έχουμε δει σε άλλες περιοχές να τερματίσει η διαμαρτυρία των πολιτών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων εφημερίδων και σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα, ξεκαθαρίζει τα εξής:

Η θέση μας για την έλευση μεταναστών στην Ευρυτανία είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη και έχει εκφραστεί επίσημα δια του προέδρου μας σε συνέντευξή του.

Ως Ένωση Αστυνομικών Ευρυτανίας επικροτούμε και συγχαίρουμε τη στάση που τήρησαν οι συνάδελφοί μας το βράδυ της 23-4-2020, ύστερα από συγκέντρωση πολιτών του Καρπενησίου στη σήραγγα, καθώς και στην Περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλευση μεταναστών στο Καρπενήσι. Η συγκροτημένη, διαλλακτική, υπομονετική στάση αυτών, είχε ως αποτέλεσμα, γρήγορα, ειρηνικά και χωρίς προβλήματα και ακρότητες, που έχουμε δει σε άλλες περιοχές, να τερματίσει η διαμαρτυρία των πολιτών.

Απορρίπτουμε οποιαδήποτε μομφή για ρατσισμό, ξενοφοβία ή μεροληψία από συναδέλφους μας. Ευτυχώς οι συνάδελφοί μας κρατήσαν αυτή τη συνετή στάση καθώς λόγω και της φύσης της κοινωνίας του Καρπενησίου, μια πιο επιθετική και κατασταλτική στάση θα είχε ολέθριες συνέπειες στην συνοχή της κοινωνίας του Καρπενησίου και θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Κλήθηκε η αστυνομία στη Λέσβο και στη Χίο για τα κέντρα κράτησης, κατηγορήθηκε ότι ήρθαν οι δυνάμεις κατοχής και όλοι είδαμε τι συνέβη. Στο Καρπενήσι δεν επενέβη και κράτησε συγκρατημένη στάση, κατηγορήθηκε από κάποιους γιατί δεν επενέβη.

Αποφασίστε επιτέλους η αστυνομία θέλετε και άφησέ τη να κάνει τη δουλειά της. Δε λύνονται όλα τα προβλήματα με την Αστυνομία.

Επίσης οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, είναι πολίτες της κοινωνίας της Ευρυτανίας και έχουν άποψη και γνώμη την οποία μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα.».