Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αφιέρωμα: Αθλητικός Σύλλογος «ΑΙΑΝΤΑΣ»

AIANTAS

Ένας σύλλογος με Ευρυτανικές ρίζες είναι ο Αθλητισμός σύλλογος Αίαντας, που πρωταγωνιστεί στο Ολυμπιακό Άθλημα TAE KWON DO.

Ένας σύλλογος καταξιωμένος στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του Ολυμπιακού αθλήματος του TAE KWON DO έχει τις ρίζες του στην Ευρυτανία, από όπου και κατάγονται τα δυο αδέρφια-προπονητές του συλλόγου. Οι αθλητές του συλλόγου έρχονται κάθε Καλοκαίρι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, όπου συνδυάζουν την επιστροφή στη φύση με την προετοιμασία τους

Ο Αίαντας 
Ο Αθλητικός Σύλλογος Αίαντας ιδρύθηκε το 1992 και δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, της Ενόργανης, της Ρυθμικής, του Αγωνιστικού Αερόμπικ και της μουσικοκινητικής αγωγής. 
Ο Α.Σ. Αίαντας είναι αναγνωρισμένο και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο Σύλλογος έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους ισχυρότερους, με βάθος και υποδομή σε Πανελλήνιο επίπεδο στο Ολυμπιακό άθλημα του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Τα ηλικιακά τμήματα TAE KWON DO που υπάρχουν είναι: νήπια από 4 ετών, παιδικά, εφηβικά, ενήλικα, αγωνιστικά και αυτοάμυνα.
Μάλιστα πρωταγωνιστεί τα τελευταία 20 χρόνια, σε Διασυλλογικά, Πανελλήνια και Διεθνή Πρωταθλήματα και έχει στις τάξεις του για φέτος 30 Πανελληνιονίκες (και συνολικά 120 ενεργούς αθλητές στα τμήματά του), οι οποίοι είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας και επανδρώνουν τα αντίστοιχα κλιμάκιά της.
 
Οι Ευρυτάνες προπονητές
Οι προπονητές τους Ζηνέλη Θεόδωρο (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στα Τ.Α.Δ Αργυρούπολης, Προπονητής Γ.Γ. Αθλητισμού, Προπονητής E.T.U.Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας T.K.D 6 DAN W.T.F, Πρωταθλητής Ελλάδος χαρακτηρισμένος ως «Επίλεκτος», μέλος της Εθνικής Εφήβων-Ανδρών Ενόπλων Δυνάμεων & Ασφαλείας) και Ζηνέλη Κωνσταντίνο (Πρωταθλητής Ελλάδος χαρακτηρισμένος ως «Επίλεκτος», μέλος της Εθνικής Εφήβων-Ανδρών Ενόπλων Δυνάμεων και Ασφαλείας T.K.D., Προπονητής Γ.Γ. Αθλητισμού 5 DAN W.T.F.), με καταγωγή από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, έχουν διαγράψει μια σπουδαία πορεία γεμάτη διακρίσεις στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

AIANTAS 1

Ζηνέλης Θεόδωρος

Δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Νόμο Ευρυτανίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Αγωνιστικού τμήματος του Συλλόγου. Μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία άρχισαν τα μαθήματα στο Καρπενήσι στη σχολή του Δημόπουλου. Μετακόμισαν στην Αθήνα και ύστερα από μερικά χρόνια άνοιξαν τη δική τους σχολή, που αποτελούσε το μεγάλο τους όνειρο. Το σλόγκαν τους «μια μεγάλη αθλητική οικογένεια» δείχνει πως αγαπούν αυτό που κάνουν και για αυτό έρχονται και οι επιτυχίες. 

AIANTAS-2
Ζηνέλης Κωνσταντίνος

Η οικογένεια του Α.Σ. Αίαντας φιλοδοξούν να μεγαλώσουν τα παιδιά με ιδανικά και αξίες, όπως η τιμιότητα και η προσήλωση στο στόχο, να τα αγκαλιάσουν δίνοντάς τους τα ερεθίσματα και τις ευκαιρίες μέσω της ευγενούς άμιλλας  και του αγνού Ολυμπιακού Πνεύματος. 
 
Αγαπημένος προορισμός η Ευρυτανία
Οι αθλητές μαγεμένοι από την  μοναδική ομορφιά της Ευρυτανίας αγαπούν τον τόπο μας καθώς καθοδηγούμενοι από τους προπονητές τους, επισκέπτονται τον Προυσό, το Πανταβρέχει, τον Άγιο Λεωνίδη, στα Λακώματα και στο Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού. 
Η αγάπη αυτή μεταλαμπαδεύεται από τους προπονητές στους αθλητές οι οποίοι γίνονται άξιοι πρεσβευτές της Ευρυτανικής φιλοξενίας.

AIANTAS-3

Ο σύλλογος κάθε καλοκαίρι πηγαίνει τους αθλητές του για καλοκαιρινή προετοιμασία στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, αλλά και στο Αθλητικό κέντρο, εκμεταλλευόμενοι τις άρτιες εγκαταστάσεις του. Τα Αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου επανδρώνονται από πολλούς Ευρυτάνες αθλητές με διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο.

AIANTAS-4 
 
Πληθώρα διακρίσεων για τον Αίαντα
Ο σύλλογος έχει αμέτρητες διακρίσεις όλα τα χρόνια που βρίσκεται σε αυτό το χώρο. Αναφέρουμε ότι είναι πρώτος σύλλογος στην γενική κατάταξη Συλλόγων με πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων 5 Χρυσά, 2 ασημένια, 9 χάλκινα, ανάμεσα σε 150 συλλόγους!! 

AIANTAS-7
 
Επίσης, κατέχει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο με 9 χρυσά, 8 ασημένια και 9 χάλκινα και την 1η θέση στο Διασυλλογικό Νοτίου Ελλάδος με απολογισμό 15 χρυσά, 8 ασημένια και 16 χάλκινα. Άξια αναφοράς είναι και τα 10 Πανελλήνια μετάλλια στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων το 2012. 
Παράλληλα ο ΑΙΑΝΤΑΣ προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αίγυπτο  καθώς η αθλήτρια του Συλλόγου Μητσοπούλου Νάσια κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων η οποία θα εκπροσώπησε την Ελλάδα στην χώρα των Φαραώ!!
 
* Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνο: 2109333015, 2109961071 και ηλεκτρονικά στο www.aiantas.gr και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (Διεύθυνση: Σουλίου 102, Άγιος Δημήτριος  - Άγιος Δημήτριος και Μεταμορφώσεως 3 & Θαλή, Ασύρματος - Άγιος Δημήτριος)

AIANTAS-5

AIANTAS-6