Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εκδήλωση «για τα Πετρογέφυρα της Κούκιας» από τον Σύλλογο Απανταχού Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας

Ο Σύλλογος Απανταχού Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας, με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών και της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (ΟΕΣ), διοργανώνει μουσική εκδήλωση «για τα Πετρογέφυρα της Κούκιας»

gefira biniani

Το παλιό πέτρινο γεφύρι της Βίνιανης, πάνω από τα νερά του Ταυρωπού ποταμού


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 8:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα).{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με κομμάτια κλασικής μουσικής από νέους καλλιτέχνες καταγόμενους από την Ευρυτανία, συμπεριλαμβανομένων μελών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει προβολή μικρού ντοκιμαντέρ για τα γεφύρια της Πίνδου με τίτλο «Η μοναξιά των πετρογέφυρων». Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με δύο κομμάτια παραδοσιακής μουσικής που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην Ευρυτανία, το «Ήλιος» και το «Σκάρος». Στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση.

Να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια εισόδου θα κοστίζουν 10 ευρώ για την πλατεία και τον εξώστη και 15 ευρώ για τη διακεκριμένη θέση ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και κέρασμα. Επίσης, προβλέπεται και μαθητικό εισιτήριο που θα κοστίζει 5 ευρώ. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Αρχικά, θα παρουσιαστεί το «Σαράντα Μαστορόπουλα» από τον «Πρωτομάστορα» του Μ. Καλομοίρη. Στο πιάνο η Αγγελική Βλασοπούλου και στο τραγούδι ο Ζαφείρης Κουτελιέρης (σολίστ ΕΑΣ). Θα ακολουθήσει η ομιλία του εκπροσώπου του συλλόγου και έπεται κλαρινέτο με τον Γιάννη Καραχάλιο σε έργο του Carl Maria von Weber (1ο έργο, 3ο μέρος).

Στη συνέχεια, η Αποστολία Αναστασίου θα παρουσιάσει στο πιάνο Rachmaninoff Prelude op. 23 No 5 Sol- και ακολούθως η Αγγελική Βλασοπούλου στο πιάνο, με την επιμέλεια της Σόφης Μουράτογλου, θα παρουσιάσει S. Prokofiev «The Montagues and the Capulets».

Ακολουθεί quinteto φλάουτου, όμποε, κιθάρας, βιολοντσέλου και κρουστών με τους Θοδωρή Παπιώτη, Μαργαρίτα Σούκα, Αλέξανδρο Λαμπαούνα, Σταυρούλα Βλασοπούλου και Μάριο Φακούδη, σε έργα Διονύση Σαββόπουλου, με την επιμέλεια του Παναγιώτη Δεληγιάννη. Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί trio βιολιού, βιολοντσέλου, κιθάρας με τους Γιάννη Αντωνόπουλο, Σταυρούλα Βλασοπούλου και Μυρτώ Σουλιώτη, με την επιμέλεια της Άβας Μάζη. Έπεται το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης «Η μοναξιά των πετρογέφυρων» και το ντοκιμαντέρ του Σπύρου Μαντά για τα γεφύρια της Πίνδου. Ο μουσικός επίλογος περιλαμβάνει τα κομμάτια «Σκάρος» και «Ήλιος», με τον κλαρινίστα Γιάννη Καραχάλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-5018876, 6936-179981 και 6932-256602.