Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων, από καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές, για τις τρεις (3) νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ΔΙΕΚ Καρπενησίου προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν επιμόρφωσης και εξειδίκευσης, με ανανεωμένο κάθε φορά αντικείμενο σπουδών. Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, για το νέο εξάμηνο προτάθηκαν τρεις (3) επιπλέον ειδικότητες.diek-mathima-edited

Εάν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών/εκπαιδευόμενων, θα υλοποιηθούν τα τμήματα: «Συνοδός Βουνού», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Σεφ)» και «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας».

Όπως ανακοινώθηκε, η υποβολή αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) για το έτος κατάρτισης 2020-2021 ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Οι αιτήσεις γίνονται στην ιστοσελίδα: diek.it.minedu.gov.gr.

«Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο», τονίζει σχετικά το υπουργείο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ. Δημιουργείται από φέτος Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης στην ιστοσελίδα: mitrooiek.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι εκπαιδευτές θα επισυνάψουν όλα τα δικαιολογητικά τους. Η περίοδος υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ένταξης/εγγραφής στο Μητρώο θα διαρκέσει (επίσης) έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2020. Δίνεται, πλέον, περισσότερη έμφαση στην επαγγελματική εμπειρία-κατάρτιση των υποψηφίων εκπαιδευτών και παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να περιοριστεί το πρόβλημα με την καταβολή δεδουλευμένων -που γίνεται με καθυστέρηση και αρκετά προβλήματα.

Η έναρξη των μαθημάτων εκτιμάται πως θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.