Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Η Τίνα Κεφαλά -η "ελπίδα" της Ελλάδας- ανάμεσα στα παιδιά

KEFALA

Την Τρίτη 12 Ιουνίου η μαραθωνοδρόμος Τίνα Κεφαλά, η οποία προετοιμάζεται στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, μαζί με τον προπονητή της Δημήτρη Θεοδωρίδη, παρευρέθησαν σε εκδήλωση προς τιμήν τους στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο.

Να αναφέρουμε πως η Τίνα Κεφαλά ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το άθλημα του Μαραθώνιου, καθώς είχε αρχίσει τον πρωταθλητισμό από τα 3000 μέτρα στιπλ, έχοντας ως σπουδαιότερες διακρίσεις την 1η θέση στο Βαλκανικό Ανωμάλου δρόμου (2009, Βελιγράδι) και την 1η Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανώμαλου δρόμου (2010, Μαρκόπουλο). Στο άθλημα του Μαραθώνιου η Κεφαλά ήταν η πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισε στο 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο (2010).

Όσον αφορά την εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Σεραφείμ Λερογιάννη και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, η Τίνα Κεφαλά, μαζί με τον προπονητή της Δημήτρη Θεοδωρίδη, επισκέφτηκαν στις 11.20 το πρωί το σχολείο και μίλησαν με τους μικρούς μαθητές για το άθλημα του μαραθωνίου, στο οποίο θα διαγωνιστεί η Ελληνίδα αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η 35χρονη αθλήτρια στους αγώνες που έγιναν -κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες- στις 22 Απριλίου στο Ενσέντε (Ολλανδία) έπιασε το όριο, σημειώνοντας επίδοση 2.41.01 (το όριο ήταν 2.43.00), ούσα 15η στη γενική κατάταξη και πρώτη Ελληνίδα. 

KEFALA-1
 
Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Λερογιάννης, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (42.195μέτρα) που έχει ως αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στάθηκε στο αθλητικό ιδεώδες των Ολυμπιακών αγώνων και αναφέρθηκε στον πρώτο νικητή αυτού του αθλήματος τον Σπύρο Λούη (1896). 

KEFALA-4
 
Στην συνέχεια, μίλησε η Τίνα Κεφαλά, η οποία τόνισε πως με προσπάθεια και στόχους μπορεί ο καθένας να συνδυάσει το σχολείο και τον αθλητισμό, χωρίς να χρειαστεί να στερηθεί κάποιο από τα δύο. Χαρακτητιστικό παράδειγμα αποτελεί η ίδια, αφού παρά τους τραυματισμούς που είχε δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, θέτοντας πάντα υψηλούς στόχους. Ακολούθως, σχολίασε πως άρχισε από συγκυρίες που την έφεραν στην Ελλάδα (μεγάλωσε στην Αμερική) άρχισε να τρέχει και στη συνέχεια να παίρνει μέρος σε αγώνες, για να φτάσει εν τέλει, να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου σε λιγότερο από δύο μήνες.

KEFALA-2
 
Ο κ. Θεοδωρίδης στάθηκε κυρίως στην «έννοια» του αθλητισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μπορεί να διδάξει την πειθαρχία, τη συνέπεια, την προσύλωση σε ένα στόχο. Στόχος, όπως σχολίασε ο ίδιος προς τα παιδιά, είναι ο αθλητισμός και η καθημερινή άσκηση και όχι ο πρωταθλητισμός.
Η «μίνι» εκδήλωση συνεχίστηκε με πληθώρα ερωτήσεων από τους μικρούς μαθητές προς την Τίνα Κεφαλά, σχετικά με την προετοιμασία και τους αγώνες που η ίδια παίρνει μέρος και ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες.

KEFALA-3
 
Μαζί με την Τίνα Κεφαλά προετοιμάζεται στο Καρπενήσι και η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, η οποία αγωνίζεται στα 800 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες της ΑΕΚ θα αναχωρήσουν από την Ευρυτανική πρωτεύουσα αύριο, Πέμπτη, λόγω του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, που θα γίνει στην Αθήνα τις 15-16 Ιουνίου. Λατρεύουν πολύ όμως το Καρπενήσι και τις κλιματολογικές του συνθήκες και γι’ αυτό αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων θα επιστρέψουν στο Αθλητικό Κέντρο, όπου και θα συνεχίζουν την προετοιμασία τους για άλλες 4 εβδομάδες. 

KEFALA-6


KEFALA-8

KEFALA-5

KEFALA-7