Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανιας καλεί τον Βασίλη Καραμπά να μην συναινέσει στην περικοπή του επιδόματος προβληματικής περιοχής

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ευρυτανιας την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Μαστροκώστας Κώστας και η Γ. Γραμματεας κα. Πανοπούλου Φωτεινή "ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ" αναφέρουν:

elme-1111111

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Το επίδομα προβληματικής και παραμεθορίου περιοχής ήταν ένα από τα ελάχιστα επιδόματα που επιβίωσαν της σφαγής του νέου μισθολογίου- φτωχολογίου τον περασμένο Οκτώβρη.

Όχι για πολύ όμως όπως φαίνεται μιας και τους ψιθύρους των τελευταίων μηνών για κατάργηση του, έρχεται να εντείνει η με αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ. 13129 εγκύκλιος που εστάλη από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με αυτήν θα πρέπει να οριστούν συγκεκριμένα ποιες πόλεις και χωριά κάθε περιοχής πληρούν τα κριτήρια χορήγησης  του επιδόματος.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Μια προσεκτική ανάγνωση της εγκυκλίου κάνει ξεκάθαρο ότι η διαδικασία αυτή στρώνει το έδαφος για μεγάλο ψαλίδισμα , καθώς τα κριτήρια καθορισμού μιας περιοχής ως προβληματικής είναι ασαφή, ενώ η κατάταξη των χωριών και των πόλεων σε σειρά προτεραιότητας για τη χορήγηση του επιδόματος που ζητείται, προδιαθέτει για τη μερική και κατά περίπτωση διατήρηση του επιδόματος σε ορισμένες μόνο περιοχές.

Για μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση ότι συγκεκριμένο επίδομα πρέπει να εξακολουθήσει να παρέχεται στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους  που υπηρετούν στο σύνολο της Ευρυτανίας. Οι δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, η δυσκολία πρόσβασης, το δύσβατο της περιοχής, οι  ελλείψεις σε υποδομές, καθώς και το αυξημένο κόστος μετακίνησης και θέρμανσης είναι δεδομένα για όλο το νομό. Μία περαιτέρω μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν γονατίσει από τις συντριπτικές μειώσεις και τις αλλεπάλληλες αναδρομικές κρατήσεις είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση και σε παραιτήσεις.

Καλούμε λοιπόν το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Καραμπά να μην  να μη μπουν σε καμία συζήτηση για περικοπή  και να μην προχωρήσουν σε καμία κατάταξη που θα ανοίξει το δρόμο για να εξαιρεθούν περιοχές του νομού από τη χορήγηση του επιδόματος. Ζητάμε να υποστηρίξουν ξεκάθαρα και δημόσια το δίκαιο αίτημα που αφορά εκατοντάδες εργαζόμενους στο νομό".