Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Ενωμένοι για την Ευρυτανία». Στόχος το “ξεπάγωμα” των κονδυλίων για την ανάπτυξη

Ο νέος βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος υποσχέθηκε να στηρίξει το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και το έργο του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά

kontogeo karampas

Ο Κώστας Κοντογεώργος επέστρεψε, ως βουλευτής Ευρυτανίας πλέον, ξανά στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας -την οποία υπηρέτησε ως νομάρχης για 10 χρόνια, από το 2000 έως και το 2010- έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας τώρα, για να συναντήσει τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά.

Στο γραφείο του τον υποδέχθηκαν με έκδηλη χαρά ο αντιπεριφερειάρχης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Σκλαπάνης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας κ. Κώστας Χούπας, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ενώ τον κ. Κοντογεώργο συνόδευε ο υποψήφιος βουλευτής, τρίτος στη λίστα του ψηφοδελτίου της Νέα Δημοκρατίας στην Ευρυτανία, κ. Βασίλης Βλάχος.

Συνεργασία για το καλό του τόπο
Σε δηλώσεις του ο Κώστας Κοντογεώργος μετά τη συνάντηση είπε: "... οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι υποχρεώσεις απέναντι στον τόπο είναι πολύ μεγάλες και εμού προσωπικά, αλλά και των συνυποψηφίων μου που τύχαμε της εμπιστοσύνης του Ευρυτανικού λαού. Δηλώνουμε και εδώ ότι θα συνεργαστούμε, με κάθε στέλεχος της αυτοδιοίκησης που εκπροσωπεί τον νομό, για το καλύτερο συμφέρον και του τόπου, αλλά και των Ευρυτάνων. Να πω, επειδή βρίσκονται τώρα μαζί παλιοί μου συνεργάτες -βεβαίως μπορεί να είμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα, αλλά δεν έπαψε ποτέ να μας ενώνει η ίδια ιδέα για την Ευρυτανία- ότι και αύριο θα συνεχίσουμε με τον ίδιο στόχο, για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα."

Ανταπαντώντας, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς τόνισε: "Καταρχάς καλωσορίζω τον Κώστα Κοντογεώργο στα παλιά λημέρια της αυτοδιοίκησης. Ως αντιπεριφερειάρχης και Ευρυτάνας πολίτης να του ευχηθώ πάνω απ’ όλα υγεία και καλή σταδιοδρομία στα νέα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι Ευρυτάνες. Το στοίχημα και ο στόχος για την Ευρυτανία διαχρονικά ήταν η ένωση δυνάμεων, ούτως ώστε αυτός ο μικρός νομός, αλλά με τόσες μεγάλες δυνατότητες, να μπορέσει να προσφέρει και να λειτουργήσει θετικότερα για τους πολίτες στο κομμάτι που είναι το μεγάλο διακύβευμα, αυτό της ανάπτυξης. Έγιναν βήματα, χρειάζονται περισσότερα και πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλα τα πρόσωπα, που εξάλλου είμαστε γνωστοί και φίλοι στην Ευρυτανία, μας ενώνει αυτός ο κοινός στόχος. Ο Ευρυτανικός λαός να δει καλύτερες μέρες, αλλά πάνω από όλα αύριο το πρωί, και είμαι σίγουρος για αυτό, να έχουμε κυβέρνηση βιώσιμη και όχι κυβέρνηση λίγων μηνών".

Λεφτά θα βρεθούν
Σε ερώτηση των "Ευρυτανικών Νέων" για χρηματοδοτήσεις έργων στον νομό που με την περικοπή κατά 50% του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων έχει "παγώσει" την Ευρυτανία ο κ. Καραμπάς είπε: "Εγώ θα σας αναφέρω καταρχάς αυτό που έλεγα αυτό το διάστημα ως αντιπεριφερειάρχης, σε όσους υποψηφίους ή συνεργάτες όλων των κομμάτων με επισκέφθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και νωρίτερα. Οι δυνατότητες από πλευράς χρηματοδοτικών εργαλείων υπάρχουν. Η κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν αυτοδιοικητικό στον νομό. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε μέσα από τα άλλοθι ότι βρισκόμαστε σε μια κρίση, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, τα ξέρει ο κ. Κοντογεώργος, ο οποίος με επισκέφθηκε και επίσημα ως υποψήφιος και τα αναλύσαμε. Αυτές τις δυνατότητες πιστεύω ότι τις έχουμε ως χώρα, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ως Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Είναι στενάχωρα τα πράγματα, δεν είναι όμως το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) μιας και με ρωτήσατε για αυτό".

Απαντώντας ο βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος, τόνισε: "Είναι γεγονός ότι η χώρα μας βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις που έχει γνωρίσει όχι μόνο ο τόπος, αλλά και η Ευρώπη γενικότερα και θα έλεγα, μετά το 1929, η δεύτερη μεγάλη οικονομική κρίση παγκοσμίως. Κάτω από αυτό το πρίσμα είναι γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες δυσκολίες. Ωστόσο, και γνώση των προβλημάτων έχουμε και των εργαλείων που είναι στη διάθεση όλων των Ευρωπαϊκών λαών και της αυτοδιοίκησης, τα οποία θα επιχειρήσουμε να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βεβαίως, σεβόμενοι πάντα τον μόχθο και τον κόπο του ελληνικού λαού συνολικά. Δεν θέλουμε να διαχωρίσουμε τις τύχες μας από όλο τον ελληνικό λαό. Εκείνο που θέλουμε να πούμε, όμως, είναι πως για εμάς υπέρτερο όλων είναι το συμφέρον των Ευρυτάνων. Πάνω από κόμματα, παρατάξεις και προσωπικές επιδιώξεις. Αυτό στοχοποιούμε και αυτό θα κάνουμε από εδώ και πέρα".

Για "παραγωγική συνεργασία" μίλησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θωμάς Κώτσιας

karamp kotsias

Τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας επισκέφθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία κ. Θωμάς Κώτσιας, μαζί με την υποψήφια του συνδυασμού, κα Καλλιόπη Κανακάκη. Ο κ. Κώτσιας επανέλαβε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα συμβάλλουν για μια παραγωγική συνεργασία με την αντιπεριφέρεια και θα βοηθήσουν, ώστε τα μεγάλα προβλήματα του νομού μας να λυθούν. Στη δήλωσή του ο κ. Καραμπάς είπε: "... είμαι σίγουρος ότι, όπως είπε ο κ. Κώτσιας, θα υπάρχει παραγωγική συνεργασία με θέσεις από την πλευρά τους. (...) Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και εγώ προσωπικά, όπως γνωρίζουν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι ανοιχτός στις συζητήσεις και τον διάλογο, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να συνθέσουμε απόψεις και δράσεις κατά τον καλύτερο τρόπο για τον κοινό στόχο που έτσι κι αλλιώς, όπως και ο ίδιος τόνισε, είναι η πρόοδος στον νομό μας".