Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Με την δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” διεξήχθη το Κύπελλο Ήθους ‘‘Μίμης Παπαϊωάννου’’

NIARXOS

Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με τον διάσημο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Μίμη Παπαϊωάννου διοργάνωσε ένα σχολείο ποδοσφαίρου στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

Το ίδρυμα θέλοντας να αναδείξει τα αθλητικά ιδεώδη στα παιδιά σε συνεργασία με τον Μίμη Παπαϊωάννου και το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει συναντήσεις σε σχολεία της χώρας, με στόχο την προώθηση της ιδέας του «ευ αγωνίζεσθε» και της άμιλλας στον σχολικό αθλητισμό.

Παράλληλα, διοργανώνονταιι σχολεία ποδοσφαίρου με την επωνυμία «Κύπελλο ήθους ποδοσφαίρου Μίμης Παπαϊωάννου». 
Το Ίδρυμα είχε την αποκλειστική οικονομική κάλυψη της όλης διοργάνωσης, ενώ ο κ. Παπαϊωάννου «μπαίνει» μπροστά, ώστε να προσελκύσει τα νέα παιδιά. 

NIARXOS-1 
 
Το «Κύπελλο Ήθους Μίμης Παπαϊωάννου» στο Καρπενήσι
Το τουρνουά-κύπελλο Ήθους πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 15 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 18 του ίδιου μήνα. 
Το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου κατακλύστηκε από μικρά παιδιά και… πολλά χαμόγελα, με αποκλειστικό στόχο τη συμμετοχή, τη χαρά και τη διασκέδαση. 
Το παρόν έδωσαν περίπου 130-14 παιδιά, εκ των οποίων περίπου τα 80 ήταν από την Ευρυτανία και την τοπική Ακαδημία Ποδοσφαίρου 2002.
Δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες, οι κόκκινοι, οι μπλε, οι πράσινοι και οι άσπροι με την καθεμιά από αυτές να περιλαμβάνει παιδιά και από την Ευρυτανία, αλλά και από τις άλλες περιοχές (ανάμεικτες).
Το πρόγραμμα τις πρωινές ώρες (9-12πμ) περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής (πάσα-υποδοχή), σουτ, κεφαλιές, συνδυαστικές και συντονιστικές ασκήσεις και ολοκληρωνόταν με προβολή βίντεο. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 5 σταθμούς και πραγματοποιούσαν ανά ομάδες την κάθε άσκηση.

NIARXOS-2
 
Το απόγευμα (17.00-20.00) διεξάγονταν οι αναμετρήσεις. Στη διοργάνωση πήραν μέρος δυο κατηγορίες: παμπαίδες (αγώνες ημίωρης διάρκειας) και junior (αγώνες 25λεπτης διάρκειας).
Τα σκορ ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου, που έδειξαν να χαίρονται τα παιχνίδια και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή από αυτό το τετραήμερο. 
Ενδεικτικά, νικητές στους παμπαίδες αναδείχτηκαν οι άσπροι με 7 βαθμούς (11-3 γκολ), δεύτεροι οι μπλε 7 (9-3 γκολ), τρίτοι οι πράσινοι με 3 (2-10 γκολ) και τέταρτοι οι κόκκινοι με 0 βαθμούς (3-9 γκολ).

NIARXOS-3

Τεστ και απονομές
Το τουρνουά ολοκληρώθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και αναχώρησαν τα παιδιά μαζί με τους γονείς και φυσικά τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Μίμη Παπαϊωάννου.
Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε αρχικά μια εκδρομή εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας (9-11), ενώ στη συνέχεια -και πάλι στα γήπεδα του Αθλητικού- τα παιδιά πήραν μέρος σε ένα Τεστ Δεξιοτήτων, το οποίο περιελάμβανε σλάλομ ανάμεσα σε κώνους με σημαδούρες, κράτημα της μπάλα με το κεφάλι (κεφαλιές) και κράτημα με το πόδι («ποδαράκια»). 

NIARXOS-4
 
Τις βραβεύσεις στους νικητές έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, ο Αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Πεταρούδης και ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΔΗΚ Παναγιώτης Γιαννιώτης
Ξεχώρισε ο νεαρός ποδοσφαιριστής των Αγράφων και της μικτής Ευρυτανίας Άρης Σιταράς που κέρδισε στο διαγωνισμό του σλάλομ αλλά και στα «ποδαράκια». 
Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο πως το τεστ κρατήματος της μπάλας διήρκησε περίπου τρια λεπτά με τον Ευρυτάνα νικητή να κερδίζει κάνοντας μόλις ένα ποδαράκι περισσότερο!

NIARXOS-6
 
Ακολούθησαν οι απονομές των βραβείων στους νικητές, οι ομιλίες των κ. Λάππα και κ. Παπαϊωάννου και τα δώρα (βιβλία, σάκους και αναμνηστικά διπλώματα) σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος. 
* Στο περιθώριο της εκδήλωσης η  Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσιου έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Μίμη Παπαϊωάννου, ενώ το ίδιο έπραξε και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος προς τον Δημάρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη. Λόγω απουσίας του την πλακέτα παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας. 
Τέλος, βραβεύτηκαν και οι προπονητές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και δυο νεαρά κορίτσια που τίμησαν επάξια το ασθενές φύλο.

NIARXOS-24

NIARXOS-27

NIARXOS-25

NIARXOS-5

NIARXOS-23

NIARXOS-28

NIARXOS-8

NIARXOS-9

NIARXOS-10

N-IARXOS-11

NIARXOS-13

NIARXOS-12

NIARXOS-14

NIARXOS-15

NIARXOS-16

NIARXOS-17

NIARXOS-18

NIARXOS-19

NIARXOS-7 

NIARXOS-20

NIARXOS-21

NIARXOS-22