Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ετοιμάζεται το τρίτο πάρκινγκ στον Κλαρωτό

Θα προκύψουν 50 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης αυτοκινήτων στην στεγασμένη λαϊκή αγορά. Παραδίδεται σε 20 ημέρες

klarotos egkibotismos

Πρόκειται για την κατασκευή του τρίτου δωρεάν χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, συνολικής χωρητικότητας 50 θέσεων που ήδη κατασκευάζεται στην στεγασμένη λαϊκή αγορά και θα προκύψει από τον εγκιβωτισμό του χείμαρρου Κλαρωτού{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η κυκλοφοριακή μελέτη που αποτελεί τμήμα της μεγάλης μελέτης του έργου για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης του Καρπενησίου, προβλέπει τουλάχιστον τέσσερα πάρκινγκ. Ένα στην παλιά λαϊκή αγορά, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί, ένα μεγάλο στο παλιό ΚΤΕΛ, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για συντομότερη ολοκλήρωσή του και ένα τρίτο στην στεγασμένη λαϊκή αγορά,  το οποίο ήδη κατασκευάζεται.

Αποτελεί ένα από τα έργα που η νέα δημοτική αρχή έχει εξαγγείλει από την αρχή . Θα κατασκευαστεί στον χώρο της νέας στεγασμένης λαϊκής αγοράς και θα προκύψει από τον εγκιβωτισμό του Κλαρωτού, ένθεν και ένθεν της γέφυρας, σε μήκος 30 μέτρων σε κάθε πλευρά.

Σύμφωνα με την μελέτη, θα κατασκευαστούν δύο πλάκες από σκυρόδεμα, πάχους περίπου 60 εκατ. και μήκους 30 μέτρων η κάθε μία. Συνολικά, θα διαμορφωθούν περίπου 700 τετραγωνικά ελεύθερου χώρου.

Ο χώρος αυτός θα προστατεύεται με κιγκλιδώματα κ.λπ., και θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να προκύψουν περίπου 50 θέσεις πάρκινγκ.

Η κατασκευή του πάρκινγκ έχει αρχικό προϋπολογισμό 99.576 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%. Ειδικότερα, έχουν προϋπολογιστεί 56.870,50 ευρώ για εργασίες, 15.923,74 ευρώ για έξοδα, 6.551,48 για απρόβλεπτα, 1.610,38 ευρώ για αναθεώρηση, ενώ στα 18.619,90 ευρώ ανέρχεται ο ΦΠΑ.

Το έργο δημοπρατήθηκε πέρυσι το φθινόπωρο και ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε με έκπτωση περίπου 30% η εταιρεία "ΓΚΟΡΟΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ". Η υπογραφή της σύμβασης έγινε αρχές του έτους, ενώ τα έργα, λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στον νομό -υπήρχε φόβος για υπερχείλιση του χειμάρρου- ξεκίνησαν αρχές καλοκαιριού και ολοκληρώνονται περίπου σε 20 ημέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το “Κληροδότημα Παπαδόπουλου”.

Να πούμε τέλος ότι το 4ο πάρκινγκ προβλέπεται να δημιουργηθεί στην είσοδο της πόλης μετά τον κόμβο.