Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλσίας στο Καρπενήσι - Χορηγός επικοινωνίας τα "Ευρυτανικά Νέα" και το evrytanika.gr

Στο Καρπενήσι θα φιλοξενηθεί, από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας παίδων - κορασίδων και εφήβων - νεανίδων

podilatodromia500

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου και τον ΟΠΠΑΔΗΚ

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες. Ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης και ο Αγώνας Αντοχής. Πιο αναλυτικά:

Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης: Εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου: Εκκίνηση περιοχή πρώην ΔΑΒΙΕ με κατεύθυνση προς Λαμία - 1η διασταύρωση για Άγιο Νικόλαο (Αθλ. Κέντρο) - Λεύκα - αναστροφή στην 2η διασταύρωση για Άγιο Νικόλαο - διασταύρωση για Καρπενήσι - διασταύρωση για Καλλιθέα - αναστροφή στην διασταύρωση για Προυσό - Τερματισμός στην περιοχή πρώην ΔΑΒΙΕ. (Παίδες, Νεανίδες και Κορασίδες: 1 στροφή = 13,4 χλμ., Έφηβοι: 2 στροφές = 26,8 χλμ.)

Η πρόσβαση προς την περιοχή εκκίνησης θα γίνεται δια μέσου της οδού Κωνσταντίνου Καβάφη, η οποία καταλήγει στην διασταύρωση για Προυσό.

Αγώνας Αντοχής: Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων: Εκκίνηση στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου - Διασταύρωση Εθνικής Οδού Λαμίας/Καρπενησίου - 1η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος (Αθλητικό Κέντρο) - 2η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος - 3η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος – Διασταύρωση Κρίκελλο/ Παλαιά Εθνική Οδός - προς Άγιο Νικόλαο - Άγιος Νικόλαος - Διασταύρωση Αθλητικό Κέντρο. Σιρκουΐ= 8,9 χλμ. (Παίδες: 8 στροφές = 71,2 χλμ., Νεανίδες: 6 στροφές = 53,4 χλμ., Κορασίδες: 5 στροφές = 44,5 χλμ.)

Εφήβων: Εκκίνηση στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου - Διασταύρωση Εθνικής Οδού Λαμίας/Καρπενησίου - 1η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος (Αθλητικό Κέντρο)  - 2η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος - 3η Διασταύρωση Άγιος Νικόλαος - Διασταύρωση Κρίκελλο/ Παλαιά Εθνική Οδός - είσοδος τούνελ - έξοδος τούνελ  και αμέσως αριστερά - Διασταύρωση προς ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - προς Άγιο Νικόλαο - Άγιος Νικόλαος - Διασταύρωση Αθλητικό Κέντρο. Σιρκουΐ = 17,3 χλμ.

 Στην τελευταία στροφή για τον τερματισμό, ακολουθούμε την διαδρομή: Διασταύρωση Αθλητικό Κέντρο - οδός Αριστοτέλους - οδός Ζηνοπούλου -  Τερματισμός Πλατεία Καρπενησίου.

Μήκος διαδρομής = 3,5 χλμ. (Έφηβοι: 6 στροφές + 3,5 χλμ = 107,9 χλμ.)

Κανονισμοί
Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών.

Το σωματείο του ποδηλάτη/τισσας που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί, θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ (ανά ποδηλάτη/τισσα).

Το ανάπτυγμα των ποδηλάτων περιορίζεται σε 7,93μ. για τους Έφηβους και τις Νεανίδες και σε 7,01μ. για τους Παίδες και τις Κορασίδες. Τα παραπάνω αναπτύγματα θα διαμορφώνονται με «τελικά» γρανάζια και όχι με ρυθμιζόμενα.

Κατατάξεις στα αγωνίσματα αντοχής. Ποδηλάτες/τισσες που κλείνονται στη στροφή, θα πρέπει να αποχωρούν αμέσως από τον αγώνα. Θα παίρνουν κατάταξη ανά κατηγορία μετά από την: 4η στροφή για την κατηγορία Παίδων, 3η στροφή για την κατηγορία Νεανίδων, 2η στροφή για την κατηγορία Κορασίδων και 3η στροφή για την κατηγορία Εφήβων.

Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

Στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης, ποδηλάτες που καθυστερούν αδικαιολόγητα να προσέλθουν στην εκκίνηση θα αποκλείονται του αγώνα. Αρμόδιοι γι αυτό είναι ο Αλυτάρχης και ο Αφέτης του αγώνα. Ο χρόνος κάθε ποδηλάτη που παρουσιάζεται με καθυστέρηση στην εκκίνηση, για λόγους ανωτέρας βίας αναγνωρισμένους από τους Κομισάριους (π.χ. αναγνωρισμένο μηχανικό πρόβλημα) θα μετράται από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησής του και θα δίνεται υποχρεωτικά από στάση από το σημείο που ορίζεται για αυτό το λόγο. Στην περίπτωση αυτή ο ποδηλάτης θα αφήνεται να φύγει στο μεσοδιάστημα μεταξύ δύο άλλων ποδηλατών.

β) Απαγορεύεται ή χρήση οποιουδήποτε συστήματος ράδιο-επικοινωνίας και πληροφόρησης σε όλους τους αγώνες του Εθνικού Καλανταριού (Εθνικά και Τοπικά Πρωταθλήματα, Διασυλλογικούς κλπ). Να σημειωθεί ότι οι ποδηλάτες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ενώ αγωνίζονται.

γ) Στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης και ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών κάθε Σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι 2 αυτοκίνητα συνοδείας. Στους αγώνες αντοχής κάθε Σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 1 αυτοκίνητο συνοδείας μέσα στο αντίστοιχο σιρκουί.

Πρόγραμμα

Παρασκευή (13/7/2012)

10.30-12.30: Επικύρωση Συμμετοχών - Έλεγχος δελτίων - Διανομή αριθμών - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

13.00: Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Ομάδων - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

16.30-19.30: Ατομική Χρονομέτρηση Παίδων, Νεανίδων, Κορασίδων και Εφήβων.

19.45: Απονομές Επάθλων.

Σάββατο 14/7/2012

16.00-17.30: Αγώνας Αντοχής Νεανίδων και Κορασίδων

17.30-19.30: Αγώνας Αντοχής Παίδων

19.45: Απονομές Επάθλων

Κυριακή 15/07/2012

09.00-12.30: Αγώνας Δρόμου Αντοχής Εφήβων

12.45: Απονομές Επάθλων

Επίσης…
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει σε αίθουσα της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, από τις 10:30 σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

Η ονομαστική δήλωσης συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 14.30, στο Fax: 210-6859739, ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. της Ε.Ο. Ποδηλασίας, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής.

Στην Ατομική χρονομέτρηση να δηλώνεται η επιθυμητή σειρά εκκίνησης.

Θα απονέμεται μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, κάθε αγωνίσματος. Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε αγωνίσματος, κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.