Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Από το Καρπενήσι στο...Λονδίνο

Για μια ακόμα χρονιά (ενδέκατη) η Εθνική ομάδα Πινγκ πονγκ  πραγματοποιεί την προετοιμασία της στο Καρπενήσι.

PING

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής μαζί με τον φυσιοθεραπευτή Ναΐμ Ακρούτ ήρθαν στο Καρπενήσι από το Σάββατο 30 Ιουνίου. 
Την επόμενη ημέρα έφτασαν οι προκρινόμενοι στο Ολυμπιακό τουρνουά του απλού Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης, μαζί με τα βασικά στελέχη της εθνικής ανδρών Κώστα Παπαγεωργίου (δεύτερος αναπληρωματικός), Κώστα Λαγογιάννη και Τάσο Ρηνιώτη
Η αποστολή, που διαμένει στο ξενοδοχείο Μοντάνα, αφίχθη στο Καρπενήσι στις 1 Ιουλίου και θα αναχωρήσει στις 10 του ίδιου μήνα.

VATSAKLIS
Ο Κώστας Βατσακλής 
 
Κρεάνγκα και Γκιώνης
Η Εθνική Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου από τα δυο μεγάλα ονόματά της, τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο απλό ανδρών, ενώ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση και στο ομαδικό.  
Ο Κρεάνγκα εξασφάλισε για 5η διαδοχική φορά, την πρόκριση σε Ολυμπιάδα, ενώ ο Γκιώνης, για 3η συνεχή, χάρη στη θετική πορεία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ 
 
Σέρβοι και Αιγύπτιοι στην αποστολή
Μαζί τους θα προετοιμαστούν 3 αθλητές της Εθνικής Αιγύπτου, πρωταθλήτριας Αφρικής (Ελ Σαΐντ Λασίν, Ομάρ Ασάρ και Αχμέτ Σαλέχ), οι οποίοι μαζί με τον προπονητή Ασούρ Μετζέντ κατέφτασαν το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και 2 Σέρβοι (Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς, Μάρκο Γέφτοβιτς), οι οποίοι μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μπόρις Βούκελιτς, αλλά και τους υπεύθυνους για τη φυσική κατάσταση και τη φυσικοθεραπεία Νεμπόγια Βουκόφ και Ντραγκάνα Πέριτς-Γκόλιν αντίστοιχα, που αφίχθησαν αργά το βράδυ τη 1/7.

PING-1
 
Ξεχωρίζει η παρουσία του Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς σημερινού «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης στο απλό και το διπλό ανδρών, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο διπλό μικτό, ενός σπουδαίου ονόματος, που έχει πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (1996, 2004, 2008). 
Τόσο οι δύο Σέρβοι, όσο και οι τρεις Αιγύπτιοι είναι στους προκριθέντες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεπώς έχουν υψηλό κίνητρο για σοβαρή και δυνατή προπόνηση. 
 
Στο Καρπενήσι οι αθλητές θα δουλέψουν κυρίως στην τεχνική και την τακτική, δευτερευόντος στην φυσική κατάσταση και σε ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες βελτίωσης της απόδοσης.

PING-2 
 
* Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η Ελληνική ομάδα ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού αντιμετωπίζοντας αρχικά στο Μινσκ τη Λευκορωσία (4/9) και εν συνεχεία στην Αθήνα τη Ρωσία (18/9)