Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Στο Καρπενήσι προετοιμάστηκαν ο Παπαμιχαήλ και η Ζαπουνίδου που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ της ΕΑΡ και η Δέσποινα Ζαπουνίδου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι δυο αθλήτες του βάδην προπονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

 PAPAMIXAHL-ZAPOUNIDOU
Ο Παπαμιχαήλ και η Ζαπουνίδου στο Καρπενήσι

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (αθλητής της ΕΑΡ) είναι πρωταθλητής στο άθλημα του βάδην 20χλμ και 50 χλμ. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, αφού έπιασε το όριο στα 20χλμ με 1.21’19’’, συντρίβοντας στο Λουγκάνο της Ελβετίας το Πανελλήνιο ρεκόρ (μετά από περίπου 20 χρόνια του Χρήστου Καραγιώργου με 1. 23’08’’), αλλά και στα 50χλμ με 3.55’12’’, στο Ντούντιτσε της Σλοβακίας, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ (και δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα).
Ο αθλητής, ο οποίος γυμνάζεται με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, έτρεξε τους δύο αγώνες μέσα σε έξι μέρες και πλέον έχει το χρόνο να σκεφτεί αν στο Λονδίνο θα αγωνιστεί και στα δύο αγωνίσματα ή θα ρίξει το βάρος του σε ένα από τα δύο.  
Ο Παπαμιχαήλ τόνισε ότι ούτε ο ίδιος περίμενε τη συγκεκριμένη επίδοση στα 50χλμ, σε αντίθεση με το χρόνο στα 20 χλμ για τη οποία είχε προετοιμαστεί κατάλληλα.
Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς δήλωσε πως “θα εξαρτηθεί από την προετοιμασία αν θα αγωνιστεί και στα δυο αθλήματα ή μόνο στα 20χλμ...”.
Αναφορικά με τους αγώνες που του χάρισαν την πρόκριση ο Έλληνας πρωταθλητής σχολίασε : «Ήρθε μια σπουδαία επίδοση, νέο ατομικό ρεκόρ και υψηλό όριο για το Λονδίνο. Σε αυτό το εγχείρημα πίστεψε περισσότερο ο προπονητής μου., που με έπεισε πως μπορώ να τα καταφέρω» 
Η 27χρονη Δέσποινα Ζαπουνίδου (αθλήτρια του  ΦΟ Αριδαίας) πέτυχε ατομικό ρεκόρ με με χρόνο 1.31’08’’ στο Λουγκάνο της Ελβετίας και ήταν αυτό που της έδωσε το εισητίριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.