Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Την επόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις

Ανάσα στην εμπορική κίνηση αναμένεται να δώσει η έναρξη των θερινών εκπτώσεων την επόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ekptoseis karpenisi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, η εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Εντωμεταξύ, οι καταναλωτές έχουν ήδη την ευκαιρία να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές σε αρκετά προϊόντα, αφού πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που έχουν προβεί στην διενέργεια 10ημερων προσφορών, πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.

Οι τιμές φέτος, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα, αναμένεται να κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από κάθε άλλη χρονιά.

Βέβαια, για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων επισημαίνεται πως τα καταστήματα οφείλουν να αναγράφουν την διπλή τιμή του εκάστοτε προϊόντος, ήτοι την παλιά τιμή (συνήθως διαγραμμένη) και τη νέα, μετά την έκπτωση.

Ακόμη, υπενθυμίζεται πως η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

πιο αναλυτικά, όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου, διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της επιχείρησής τους.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.