Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δημήτρης Αθανασόπουλος: «Αδικηθήκαμε στους τελικούς»

Ο Γενικός Αρχηγός των Αγράφων και βοηθός προπονητή του συλλόγου Δημήτρης Αθανασόπουλος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα”. Ο βοηθός προπονητή των φιναλιστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο αναφέρθηκε αρχικά στους χαμένους τελικούς  του φετινού πρωταθλήματος, τα λάθη της διαιτησίας, αλλά και της ομάδας του. Μίλησε, ακόμα, για την βελτίωση του επιπέδου της Ακαδημίας, αλλά και και την (αντιθέτως) συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

AAAAAAAAATHANASOPOULOS

Σαν χθες (!) πριν από 46 χρόνια (10 Ιουλίου 1966) γεννήθηκε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος. Ο Γενικός αρχηγός και βοηθός προπονητή των Αγράφων έφυγε από το Καρπενήσι στη ηλικία των  13 ετών και πήγε στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα μετά το τέλος των σχολικών υποχρεώσεων αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες όπως: ο Πύγασος Θυμαρακίων (3 χρόνια), ο Παπάγος (4 χρόνια), οι μικροί του Απόλλωνα Αθηνών (2 χρόνια) και τελευταία η Πεύκη, από όπου μετά από ένα χρόνο παραμονής στα 33 του, επέστρεψε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα για οικογενειακούς λόγους.
Το 1999, ο Αθανασόπουλος βρήκε τον φίλο του Βασίλη Αλεξόπουλο και έτσι ασχολήθηκε με τη Μυρίκη. Στον ΑΟΜ υπήρξε για δυο χρόνια ποδοσφαιριστής (αμυντικός και αμυντικός μέσος) και άλλα για δυο βοηθός του προπονητή Κώστα Πασσά. Σε αυτή την τετραετία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2003: πρώτη άνοδος της Μυρίκης στη Δ΄ Εθνική) και φιναλίστ κυπέλλου (2002 με αντίπαλο τον ΑΠΟΚ). 
Μετά από μια μακρόχρονη αποχή από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, το 2011 ο Δημήτρης Αθανασόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνονόματού κ. Αντωνίου και “έγινε” το δεξί του χέρι στα Άγραφα. Με την ομάδα του Κατσαντώνη ήταν φέτος φιναλίστ του Πρωταθλήματος (έχασε τον τίτλο από τον Αίολο), αλλά και του Κύπελλο (ήττα στον τελικό από τον ΑΠΟΚ). 

 
Αρχίζοντας από.. το τέλος, θα θέλαμε τη δική σας τοποθέτηση για τους φετινούς τελικούς στο Πρωτάθλημα Ευρυτανίας.
Στους τελικούς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αν και έγιναν λάθη από την πλευρά μας (τα οποία και αναγνωρίζουμε) υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους, ώστε να μην πάρουμε το πρωτάθλημα.
Ποια ήταν τα δικά σας λάθη;
Να πω η υπεροψία στο παιχνίδι μας, επειδή βλέπαμε πως ήμασταν ένα σκαλοπάτι πάνω από τις άλλες ομάδες…; Η υπερβολική σιγουρία για την επίτευξη του στόχου…; Ρόλο ίσως έπαιξε, επίσης, το άγχος και η νευρικότητα του φαβορί που βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών.
(Εδώ επαληθεύουμε τα λεγόμενα του κ. Αθανασόπουλου, καθώς υπήρχαν ποδοσφαιριστές των Αγράφων που είχαν εκφράσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ την ανησυχία τους για την έκβαση του τελευταίου τελικού!!)
Όμως, τα όποια λάθη βαραίνουν όλη την ομάδα και όχι μόνο τον Αντωνίου. Έπεσε όλη η ευθύνη πάνω του και αυτό είναι σφάλμα. Φταίνε και οι παίχτες, που είχανε πάρει άλλες εντολές από αυτές που εφάρμοσαν και για αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.
Οι άλλοι παράγοντες είναι η διαιτησία. Σωστά;
Η διαιτησία έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο!! Όλοι είδαν την αντιμετώπιση που είχαμε από την διαιτησία του κ. Σταμάτη. Οι φάσεις είναι ξεκάθαρες και πιστεύω πως αδικηθήκαμε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις: πέναλτι στον Κόγια, πέναλτι στον Κωστούλα και αποβολή Κόκκοτου. Αν έδινε πέναλτι και αποβολή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα άλλαζαν εντελώς η εικόνα και τα δεδομένα του αγώνα.
Τι απαντάτε στον Πρόεδρο του Αίολου κ. Χρυσικό που είπε πως οι διαμαρτυρίες των Αγράφων είναι άλλοθι για την απώλεια του τίτλου;
Διαμαρτυρηθήκαμε άδικα; Κατηγορήσαμε κάποιον άδικα; Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε για το τελευταίο ματς με τον Αίολο δικαιολογημένα. Ακούστηκε μάλιστα ότι ασχοληθήκαμε εμείς με τους έγχρωμους παίχτες του Αίολου (Τζον και Αλί) και ότι εμείς τους φυγαδεύσαμε!! Εμείς κοιτάζαμε μόνο την ομάδα μας και διαμαρτυρηθήκαμε μόνο για τον διαιτητή του τελικού. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει…
Ποιοι η γνώμη σας για αυτούς τους παίχτες και πόσο επηρέασαν το φετινό πρωτάθλημα;
Νομίζω ότι επηρέασαν πολύ το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας. Μπορεί να είναι καλοί παίχτες, όμως -κατά κάποιο τρόπο- «έκοψαν» το δρόμο σε 1-2 παιδιά της Ευρυτανίας που μπορούσαν να προσφέρουν. 
Είναι καλοί παίχτες, όμως την μεγάλη διαφορά δεν την έκαναν. 
Επαναλαμβάνω, όμως, πως εμείς δεν ασχοληθήκαμε με τους δυο Νιγηριανούς και μπορεί να το διαβεβαιώσει και η ΕΠΣ. Δεν τους ενοχλήσαμε και ούτε μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε τα χαρτιά τους.
Ακούστηκε πως άνθρωποι (κυρίως άτομα στην κερκίδα των Αγράφων) αιφνιδιάστηκαν μόλις τους είδαν να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο….
Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος κρύβει τους παίχτες και τους εμφανίζει απευθείας στο γήπεδο!! Εμείς κοιτάξαμε μόνο την ομάδα μας, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιοι είναι απέναντί μας. 
Φήμες λένε ότι άτομα των Αγράφων έδωσαν μετά τους τελικούς ειρωνικά συγχαρητήρια στην ΕΠΣ. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες των μελών της Ένωσης;
Δεν γνωρίζω ποιος έδωσε συγχαρητήρια και σε ποιους…!! Εμείς -όταν έγινε ένα συμβούλιο πριν τους τελικούς- αποφασίσαμε να παίξουν τους αγώνες μπαράζ οι διαιτητές του Νομού. 
Δείξαμε απόλυτη εμπιστοσύνη όμως στην πορεία είδαμε ότι όλους τους τελικούς τους έβγαλαν δυο μόνο διαιτητές!! Η ΕΠΣ έχει ευθύνες και για αυτό  πρέπει να δει τα λάθη που έγιναν πέρσι, ώστε να μην ξανασυμβούν τη φετινή χρονιά.

AAAAAAAAAAATHANASOPOULOS
 
Η πορεία του Αίολου στα μπαράζ ανόδου ήταν κακή. Εάν παίρνατε εσείς μέρος θα τα πηγαίνατε καλύτερα;
Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Πιστεύω ότι ίσως πετυχαίναμε κάτι καλύτερο,, αλλά αντικειμενικά ήταν πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να πετύχει κάτι στα μπαράζ. Ευχηθήκαμε καλη πορεία στον Αίολο και ήμασταν μαζί του στο γήπεδο.
Το σχόλιό σας σχετικά με αυτούς που πανηγύριζαν γκολ του Δομοκού στο εντός έδρας 1-4 στην πρεμιέρα;
Δεν το γνωρίζω αυτό. Όμως, δε θα μου άρεσε αν συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί εδώ όλοι δουλεύουμε για το καλό του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Αυτή η ενέργεια (εάν έγινε) είναι καταδικαστέα από εμάς.
Τα Άγραφα στα τρια χρόνια που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Ευρυτανίας «φτάνουν στην πηγή, αλλά νερό δεν πίνουν». Μάλιστα έχασαν τους δυο τελευταίους τελικούς στην εκπνοή και με το ίδιο σκορ!! Για ποιο λόγο πιστεύετε συμβαίνει αυτό;
Δεν έχω εικόνα για το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αφού δεν είχα ασχοληθεί με τα Άγραφα. 
Το σύστημα των μπαράζ είναι ένας λόγος και εδώ θέλω να ρίξω ευθύνη στην ΕΠΣ. Είναι άδικο αυτό ... 
Δεν μπορεί μια ομάδα που είναι πρώτη σε όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας και με διαφορά, να χάνει το πρωτάθλημα από ένα λάθος ή από τη διαιτησία. Δεν είναι σωστό να καταδικάζονται οι κόποι μιας χρονιάς σε ένα παιχνίδι…
Με βάση τις πληροφορίες που απορρέουν από το εσωτερικό της ομάδας σας, φέτος τα Άγραφα άλλαζουν κατεύθυνση. Ο σύλλογος θα στηριχτεί σε νέα παιδιά και έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία ομάδα με πλάνο τριετίας…
Έτσι είναι, φέτος αλλάζουμε το πλάνο μας. Με την παρουσία του κ. Αντωνίου και τη δική μου θα ασχοληθούμε με νέα παιδιά, ενώ αντίθετα θα φύγουν κάποιοι παλιοί παίχτες. 
Θα αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα χωρίς άγχος με στόχο το κάθε ματς ξεχωριστά. Πιστεύω πως θα γίνει μια καλή δουλειά, αφού ο Δημήτρης Αντωνίου είναι μετρ  στην αξιοποίηση των μικρών παιδιών μέσα από τη δουλειά και τη μεθοδικότητα. Το πρόγραμμα είναι τριετίας…!!
Εμμέσως πλήν σαφώς, περνάμε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενησίου. Ποιες είναι οι βάσεις που πρέπει να μπουν, ώστε η Ακαδημία να αποτελέσει το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου;
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν λίγα τα παιδιά που εκπροσωπούσαν την ΕΠΣ. Όμως από τη στιγμή που ασχολήθηκε ο Αντωνίου και ο Καλαμπάκας με την Ακαδημία ήρθαν πολλά παιδιά. 
Μαζί ήρθαν και τα θετικά αποτελέσματα όπως φαίνεται από τους αγώνες της Μικτής, αλλά και στα Καλοκαιρινά τουρνουά. 
Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και το όριο των μικρών που θα χρησιμοποιούνται στη βασική ενδεκάδα κάθε ομάδας. Είδαμε ότι η ψήφιση αυτού του κανονισμού ήταν ένα θετικό βήμα. 
Έτσι, σιγά-σιγά αρχίζει να φαίνεται η δουλειά που κάνουμε και στην ΕΠΣ και στις ομάδες. Με την πάροδο του χρόνου πιστεύω πως θα έχουμε και άλλες εγγραφές και όλες οι ομάδες θα μπορούν να παίζουν με πιτσιρικάδες στην 11αδα τους.
Όμως, στη Γ. Σ. της περασμένης περιόδου εκφράστηκαν παράπονα πως δεν τροφοδοντούνται όλες οι ομάδες με πιτσιρικάδες, αλλά επιλεκτικά κάποιες;
Δε νομίζω…! Εμείς σαν Ακαδημία δώσαμε πιτσιρικάδες σε όλες τις ομάδες. Δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθούμε σε κανέναν. Μόνη εξαίρεση -και για την οποία εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα- ήταν να αφήσουμε ένα παιδάκι να φεύγει από το Καρπενήσι και να πηγαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στο Ραπτόπουλο. Είναι μεγάλη ευθύνη. Πιστεύω όμως ότι και σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν παιδιά, που μπορούν να ανταποκριθούν σε συνθήκες αγώνα.
Επιστρέφουμε στην Ακαδημία. Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση σε όσους χαρακτηρίζουν την Ακαδημία οικονομική επιχείρηση;
Δεν ξέρω τι δίνει το κάθε παιδάκι, απλώς αυτή η ιστορία γίνεται χωρίς λόγο. Τα παιδιά παίρνουν ρούχα, τσάντες κτλ και δε νομίζω πως υπάρχει σοβαρό κέρδος για την Ακαδημία. Μακάρι να μην χρειαζόταν αυτή η οικονομική επιβάρυνση. Μπορεί όμως η ΕΠΣ ή οποιοσδήποτε να αναλάβει το οικονομικό φορτίο; 
Όλα τα γήπεδα είναι σε τραγική κατάσταση. Αυτό οδήγησε πολλές ομάδες της Super league να μην πραγματοποιήσουν εδώ την προετοιμασία τους…
Είναι σοβαρό το θέμα των γηπέδων. Είναι αδιανόητο να έχουμε 3 γήπεδα στο Αθλητικό και να παρουσιάζουν σημάδια εγκατάλειψης. Θα μπορούσε να συντηρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να έχει καλύτερη εικόνα. 
Δεν μπορεί να ξεκινάει η σεζόν και να έχουν 4-5 ομάδες έδρα το Εθνικό στάδιο. Είναι λογικό οι μεγάλες ομάδες να φεύγουν όταν βλέπουν αυτή την κατάσταση στο Αθλητικό κέντρο. Η ζημιά δεν έγινε από τα παιχνίδια, αλλά από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη, που στοιχίζουν.
Όσον αφορά τα άλλα γήπεδα στα χωριά, που είναι ακόμα χωμάτινα και ενώ είμαστε στο 2012;
Θα μπορούσαν να έχουν έστω πλαστικό χλοοτάπητα. Δεν μπορείς να παίξεις μπάλα σε αυτά τα γήπεδα’ είναι απαράδεκτο να αγωνίζεσαι μέσα στην άμμο!! 
Μιλώντας για ομάδες στα χωριά… Τι είχε γίνει στο περιβόητο ματς με την Φραγκίστα και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα;
Όλα ξεκίνησαν στο πρώτο ματς με την Φραγκίστα στο Εθνικό Στάδιο. Ο γιος μου τραυμάτισε (καταλάθος φυσικά) ένα αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Πήγαμε στο Νοσοκομείο, είδαμε το παιδί και του ζητήσαμε συγνώμη. 
Όμως, πηγαίνοντας στη Φραγκίστα άρχισαν να μας βρίζουν, χωρίς να υπάρχει λόγος. Στη διάρκεια του αγώνα έβριζαν τους Αθηναίους. Ο ένας αποβλήθηκε και για να μη δημιουργηθεί θέμα έβγαλα αμέσως αλλαγή και τον άλλο . 
Στην έξοδο από τον αγώνα κάποιος τους έβρισε πολύ χυδαία και από άρχισαν τα παρατράγουδα… Καταδικάζουμε βέβαια τα όσα έγιναν. Όμως, με την παρέμβαση του κ. Παπαδήμου (προπονητής της Φραγκίστας) και των παραγόντων που ήταν παρόντες, το θέμα έληξε εκεί. 
Κύριε Αθανασόπουλε, ευχαριστώ για το χρόνο σας και τα όσα μας είπατε. Τι θα θέλατε να επισημάνετε κλείνοντας;
Ευχαριστώ δημόσια τον κ. Αντωνίου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αλλά και τη διοίκηση των Αγράφων και νομίζω πως όλοι είδαν τη διαφορά στα αποδυτήρια με την παρουσία μου. 
Δεν γνώρισα όλους τους συμβούλους την περασμένη σεζόν, όμως ο Νίκος Δροσίνης και ο Δημήτρης Γατής έδειξαν ότι είναι κοντά στην ομάδα, πονάνε για αυτήν και έχουν όραμα να δουνε τα Άγραφα πρωταθλητές στο μέλλον. Ελπίζω όλοι μαζί να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μέσα από το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει. 
Ευχαριστώ πολύ και την εφημερίδα σας για την πρόσκληση που μου έκανε και ελπίζω να συνεχίσει να μας ενημερώνει όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια αμερόληπτα και αντικειμενικά.

AAAAAAAATHANASOPOULOS-1