Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Βρήκε χειροβομβίδα από τον πόλεμο στο χωράφι του. Με ελεγχόμενη έκρηξη την απενεργοποίησε ο στρατός (video)

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ένα τηλεφώνημα για χειροβομβίδα σε χωράφι προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Ασφάλειας Καρπενησίου. Αμέσως ο χώρος περιφράχτηκε και ειδοποιήθηκε το Σώμα Υλικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς

ekriksi11111

Δεν πίστευε στα μάτια του ο αγρότης, όταν αντίκρισε μπροστά του μια ενεργή χειροβομβίδα από την εποχή του πολέμου. Την βρήκε καθώς σκάλιζε το χωράφι του στην περιοχή κοντά στην χωματερή Καρπενησίου. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η χειροβομβίδα, ήταν από τις παλιές, της εποχής του πολέμου, εκτιμάται από την Αστυνομία, και ήταν με την περόνη στην θέση της. Άκρως επικίνδυνη σε περίπτωση που  η περόνη έβγαινε ή σε περίπτωση που η αξίνα του αγρότη χτυπούσε τον πυροκροτητή, με άμεσο αποτέλεσμα την έκρηξή της.

Χθες το πρωί, τρεις στρατιώτες πυροτεχνουργοί από την Στρατιωτική Μονάδα Λαμίας έφτασαν στο Καρπενήσι. Αποστολή τους ήταν να παραλάβουν την χειροβομβίδα και να την καταστρέψουν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Στην επιχείρηση, η οποία να πούμε ότι ξεκίνησε με απόλυτη μυστικότητα από τις αστυνομικές αρχές, έλαβαν μέρος τρεις στρατιώτες - πυροτεχνουργοί του Σώματος Υλικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ένας γιατρός του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ένα πυροσβεστικό όχημα και άντρες της Ασφάλειας Καρπενησίου.

Περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, η χειροβομβίδα παρελήφθη με προσοχή από τους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην θέση "ΠΕΤΡΑ", στους πρόποδες του Βελουχιού, πάνω από τον Προφήτη Ηλία, σε ένα απόμερο σημείο.

Εκεί οι πυροτεχνουργοί τοποθέτησαν την χειροβομβίδα και με ελεγχόμενη έκρηξη κατέστρεψαν το επικίνδυνο απομεινάρι του πολέμου. Χρησιμοποίησαν βραδύκαυστο φυτίλι.

Οι δύο στρατιώτες έφυγαν από το σημείο, ενώ ο τρίτος το άναψε και απομακρύνθηκε τρέχοντας. Σε δύο λεπτά έγινε η έκρηξη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ