Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

"Τι κάναμε για τα γήπεδα". Απάντηση του δήμου Καρπενησίου στις καταγγελίες της μείζονος αντιπολίτευσης

Με αφορμή τις καταγγελίες της μείζονος αντιπολίτευσης για την κατάσταση των γηπέδων στο Αθλητικό Κέντρο, που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα από τα "Ευρυτανικά Νέα", ο δήμος Καρπενησίου αντικρούει τις καταγγελίες με απίστευτες αποκαλύψεις

gipedo athlitiko1

Την άριστη κατάσταση των γηπέδων σήμερα, αποδεικνύει με φωτογραφικό υλικό ο δήμος Καρπενησίου, θέλοντας να αντικρούσει τις καταγγελίες της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα της επιρρίπτει ευθύνες για την κακή συντήρηση του Αθλητικού Κέντρου τα χρόνια που εκείνη ήταν δημοτική αρχή.


“Στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου χάνονταν, από το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, 140 τόνοι νερού την ημέρα, για 5 χρόνια”, καταγγέλλει ο δήμος Καρπενησίου την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σε ανακοίνωσή του, αντικρούει την επιστολή της μείζονος αντιπολίτευσης για κακή συντήρηση των γηπέδων και αποκαλύπτει "όλη την αλήθεια για τα γήπεδα", όπως αναφέρει

Άγρια κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης, εξελίσσεται μετά την καταγγελία της δεύτερης προς τον δήμο Καρπενησίου, που δημοσίευσαν τα "Ευρυτανικά Νέα" την περασμένη εβδομάδα (αρ. φυλ.504/11-07-12), για κακή συντήρηση των γηπέδων στο Αθλητικό Κέντρο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες να ακυρώσουν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι, με ό,τι σημαίνει αυτό για την φήμη του Αθλητικού Κέντρου, αλλά και την οικονομία της πόλης.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η δημοτική αρχή σε μια εκτενή απάντηση, την οποία δημοσιεύουμε, επίσης αυτούσια, σήμερα, καταγράφει την άριστη κατάσταση των γηπέδων, όπως λέει, προσκομίζοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό.

Ωστόσο, δεν μένει μόνο εκεί. Κάνει λόγο για μεγάλη αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη συντήρηση του Αθλητικού Κέντρου, ενώ αποκαλύπτει μια απίστευτη αλήθεια.

Τα τελευταία, τουλάχιστον, 5 χρόνια, λόγω φθοράς του δικτύου διαχείρισης των υδάτων στα κτήρια και τα γήπεδα του Προπονητικού Κέντρου, χάνονταν, από διαρροές, 140 τόνοι νερού καθημερινά.

Οι δημότες πληρώνουν...
Επειδή μάς φάνηκε, μάλλον υπερβολή το νούμερο, αλλά και επειδή γνωρίζουμε ότι το νερό στο Προπονητικό Κέντρο παρέχεται από το δίκτυο της πόλης και την ΔΕΥΑΚ, επιχειρήσαμε να το διασταυρώσουμε.

Επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Κλεομένη Λάππα, ο οποίος μάς επιβεβαίωσε το γεγονός. Μάλιστα, ο κ. Λάππας διαβεβαίωσε ότι παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, ενώ επεσήμανε ότι όχι μόνο ο δημότης ήταν αυτός που πλήρωνε τόσα χρόνια το νερό, αλλά επίσης πλήρωνε και το ρεύμα για τις αντλίες που σπαταλούσαν το νερό.

"Έχουμε προχωρήσει ήδη στην αντικατάσταση μέρους του κατεστραμμένου δικτύου", αναφέρει ο κ. Λάππας, “ενώ αναμένεται να εκπονηθεί νέα μελέτη, ώστε να αντικατασταθεί ολόκληρο το δίκτυο στο Αθλητικό Κέντρο για να γλιτώσουμε τις διαρροές που ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε που είναι”, προσθέτει.

gipedo athlitiko2

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, ήταν, και συνεχίζει να είναι, η ορθότερη και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου.

Το έργο αυτό, σήμερα, καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό, αφενός λόγω τις δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, και αφετέρου λόγω τις πολύ κακής κατάστασης των αθλητικών χώρων που η νέα Δημοτική Αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί.

Ο Δήμος Καρπενησίου, στην προσπάθειά του αυτή επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: Συντήρηση, Βελτίωση και Ορθή διαχείριση των αθλητικών χώρων, έτσι ώστε να μπορούν να ωφεληθούν πρωτίστως οι Δημότες, αλλά και φορείς όπως Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, Τοπικοί Σύλλογοι και Φιλανθρωπικοί Οργανισμοί. Επιπρόσθετα, με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και του αθλητικού τουρισμού, στόχος είναι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Καρπενησίου να διατίθενται σε Επαγγελματικές Αθλητικές Ομάδες έναντι ενοικίου.

Σχετικά με το Αθλητικό Κέντρο, προς ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου, ο Δήμος Καρπενησίου οφείλει να επισημάνει τα εξής:

1. Η Δημοτική Αρχή και ο ΟΠΠΑΔΗΚ βρήκαν ένα κατεστραμμένο δίκτυο διαχεΊρησης υδάτων σε όλη την έκταση του Αθλητικού Κέντρου (γήπεδα και κτίρια), σε τέτοιο βαθμό που η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αδυνατούσε να εντοπίσει την έκταση της βλάβης, ενώ ταυτόχρονα χάνονταν 110 με 140 τόνοι νερού την ημέρα, για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Για το λόγο αυτό, έγινε μελέτη και κατασκευή βασικού δικτύου διαχεΊρησης υδάτων προς κάθε κτίριο και γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου.

2. Έγινε αντικατάσταση ή συντήρηση ηλεκτροβανών και αντλιών οι οποίες είχαν φθαρεί ή καταστραφεί λόγω της ελλιπούς συντήρησης που πραγματοποιούνταν επί σειρά ετών στο χώρο.

3. Παρελήφθησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση, με κατεστραμμένες υδρορροές και στέγες που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του παρκέ, των ηλεκτρικών πινάκων, των επίπλων και συνολικά των κτιρίων.

Έγινε πλήρης αντικατάσταση υδρορροών, ενώ οι εργασίες συντήρησης σκεπών βρίσκονται σε εξέλιξη (ολοκληρώνονται στο τέλος του καλοκαιριού). Επιπρόσθετα έγινε αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων, όπου αυτό ήταν αναγκαίο.

4. Από το 2011 πραγματοποιείται καθαρισμός όλων των χώρων πρασίνου, καθαρισμός σχαρών όμβριων υδάτων και της διαδρομής περιμετρικά του Κέντρου.

5. Από την αρχή της θητείας της, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα προκειμένου να διευθετηθεί το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αθλητικού Κέντρου, επιχειρώντας πέραν της διαχείρισης να περάσει στο Δήμο Καρπενησίου και η κυριότητα αυτού.

6. Τα γήπεδα που διατίθενται σε ομάδες για προετοιμασία είναι σε καλή κατάσταση, γεγονός που επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων:

Από τη φιλοξενία του Αστέρα Τρίπολης.

Από τη φιλοξενία του Τουρνουά που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Νιάρχου και το Μίμη Παπαϊωάννου.

Από δύο Τουρνουά ιδιωτικών εταιριών (Pentagon και Sport Team).

Τα γήπεδα χρησιμοποιήθηκαν επί σειρά εβδομάδων (από 15 Ιουνίου 2012), λόγω της μεγάλης ζήτησης, χωρίς να υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια «ξεκούρασης» και αποκατάστασής τους. Αναγνωρίζεται ότι για 3 ημέρες, ώσπου να επανέλθουν στην πρότερη καλή τους κατάσταση, παρουσίασαν προβλήματα περιορισμένης έκτασης, τα οποία αποκαταστάθηκαν πλήρως, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις περιόδου, τα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης και την αυξημένη χρήση για όλο το χρόνο και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, τα γήπεδα που διατίθενται προς ενοικίαση στις επαγγελματικές ομάδες σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Την τελευταία εβδομάδα, ο ΟΠΠΑΔΗΚ, δέχθηκε αιτήματα από πέντε ομάδες της Α’ και Β’ Εθνικής. Τα γήπεδα μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις από αυτές δεδομένου ότι οι ομάδες ενδιαφέρονται σχεδόν για την ίδια χρονική περίοδο.

Επίσης, ήδη έχει κλείσει η συμφωνία με τις ομάδες τις Κέρκυρας και της Κασσιόπης.

Σημειώνεται ότι ουδέποτε έγινε επικοινωνία ή αίτημα προς τον ΟΠΠΑΔΗΚ, από άλλες ομάδες οι οποίες στη συνέχεια απέσυραν το ενδιαφέρον τους, λόγω αρνητικών εντυπώσεων.

Το Δελτίο Τύπου συνοδεύουν φωτογραφίες με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2012, από τα δύο γήπεδα που διαθέτουν τις προδιαγραφές για προπόνηση ομάδων αλλά και από το γήπεδο Ρήψεων, το οποίο δεν παραχωρείται για προπόνηση από τον ΟΠΠΑΔΗΚ αλλά ούτε και ζητείται από τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη κιόλας στιγμή έδωσε έμφαση στη «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας, τον τουρισμό. Με συντονισμένες δράσεις έχει καταφέρει να δημιουργήσει σε λιγότερο από ένα χρόνο γερές βάσεις για την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, μεταξύ άλλων και του αθλητικού τουρισμού.

Χωρίς να έχει παραλάβει κανένα τουριστικό – προωθητικό υλικό, χωρίς να έχει βρει δράσεις και προωθητικές ενέργειες τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει και να συνεχίσει, από όσους αυτοχαρακτηρίζονται «έμπειροι» στην τοπική αυτοδιοίκηση, δημιούργησε από το μηδέν ένα νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν παραγνωρίζει τη σπουδαιότητα και τη συμβολή στον τόπο του αθλητικού τουρισμού.

Ο Δήμος Καρπενησίου, με την πολύτιμη συνεργασία των ξενοδόχων και των επαγγελματιών του τουρισμού, θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε ομάδα, κάθε σωματείο, κάθε σύλλογο και μεμονωμένο αθλητή, που εμπιστεύεται τον τόπο μας, για την πολύ σημαντική στην μετέπειτα πορεία, διαδικασία της προετοιμασίας.