Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις από τους Ευρυτάνες Αγίους μέχρι τις επεκτάσεις Αγ. Γεωργίου. Κλείνουν και όλες τις λακούβες

Ο δήμος Καρπενησίου ξεκίνησε τις προγραμματισμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην πόλη του Καρπενησίου. Με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 735.000 ευρώ άρχισαν ήδη τα έργα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα

asfaltostroseis

Οι εργασίες, συνολικής αξίας 635.000 ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις και 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση των λακκουβών, σε όλο το δίκτυο, είναι μια σημαντική παρέμβαση που θα ανακουφίσει τους οδηγούς και θα βελτιώσει την κίνηση των οχημάτων εντός της πόλης.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Τα έργα αυτά είναι ανεξάρτητα των έργων για την Αστικά Ανάπλαση τα οποία ξεκινάνε σε 10 ημέρες

Ασφαλτοστρώσεις

Το έργο ασφαλτόστρωσης, προϋπολογισμού 635.000 ευρώ, προκηρύχθηκε στα τέλη του 2011 και συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011. Η πρώτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του 2012 (αρ.1/2012) ήταν η ομόφωνη έγκριση των πρακτικών του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου.

Για το έργο με τίτλο «Ενοποίηση - οδική σύνδεση περιοχών επέκτασης σχεδίου πόλης με παλαιό σχέδιο πόλης Καρπενησίου», αρχικού προϋπολογισμού 634.579,94 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του δήμου και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, κατατέθηκαν 8 προσφορές, από τις οποίες η μία απορρίφθηκε.

Ο αρχικός προϋπολογισμός των 634.579,94 ευρώ του έργου αναλύεται σε 299.636,98 ευρώ για δαπάνες εργασιών, σε 53.934,66 ευρώ για γενικά έξοδα, σε 85.245 ευρώ για άσφαλτο απολογιστικά, σε 15.344,10 ευρώ για γενικά έξοδα ασφάλτου, σε 8.722,16 ευρώ για αναθεώρηση και σε 118.661,29 ευρώ για τον ΦΠΑ.

Ανάδοχος αναδείχτηκε τελικά η εταιρεία «ΑΤΛΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», η οποία προσέφερε έκπτωση 38% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης και κατακύρωσε το έργο στην τιμή των 393.439 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από τους Ευρυτάνες Αγίους, η οδός Προυσιωτίσσης -που περνά μπροστά από το Γηροκομείο και το Νοσοκομείο- μέχρι και το ΤΕΙ, όπως επίσης η κεντρική οδός και οι δύο κάθετοι στην επέκταση σχεδίου πόλης στον "Αγ. Γεώργιο".

Επίσης, θα ασφαλτοστρωθεί εκ νέου η οδός από την πρώην Νομαρχία μέχρι την Μητρόπολη, ενώ ριζική αλλαγή της ασφάλτου έγινε και στην οδό Καφαντάρη, η οποία κατεβαίνει από τη Λαγκαδιά, μέχρι τη "Νεράιδα" η οποία είχε σοβαρά προβλήματα και αποτελούσε την μοναδική οδό καθόδου από τη μεγάλη συνοικία της Λαγκαδιάς.

Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί ήδη από την περασμένη Δευτέρα και έχει ξεκινήσει το έργο. Η εταιρεία διαθέτει το ειδικό μηχάνημα που "φρεζάρει" πρώτα την παλιά άσφαλτο και μετά "ρίχνει" τη νέα. Πρόκειται για την καλύτερη τεχνική, με την οποία εξασφαλίζεται αφενός μεν η πλήρης επαφή της νέας και της παλιάς ασφάλτου, ενώ διατηρείται παράλληλα η ίδια υψομετρική.

Κατά τις εργασίες θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ομαλής διεξαγωγής των εργασιών, ώστε να υπάρξει η μικρότερη όχληση στην κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένου ότι ο δρόμος από τους Αγ. Ευρυτάνες μέχρι τη "Νεράιδα" αποτελεί, όχι μόνο μια κεντρική αρτηρία εντός του Καρπενησίου, αλλά και τμήμα της Εθνικής Οδού Λαμίας  - Καρπενησίου -  Αγρινίου.

... και οι λακκούβες
Το έργο για την αποκατάσταση των λακκουβών, δημοπρατήθηκε στις 29 Μαΐου 2012 με αρχικό προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχθηκε, με έκπτωση 7%, ο Θεόδωρος Βαξεβάνος. Οι εργασίες αποκατάστασής τους επίσης έχουν ξεκινήσει.

Οι δύο εργολάβοι θα συνεργαστούν στην κατασκευή των εργασιών για τις λακκούβες, δεδομένου ότι η εταιρεία "ΑΤΛΑΣ" διαθέτει το ειδικό μηχάνημα που αναφέραμε πριν.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, παρά την συμβατική υποχρέωση των εργολάβων για ολοκλήρωσή τους μέχρι το τέλος του έτους.