Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Διαπλάτυνση κεντρικής οδού από τον κόμβο της Πειραϊκής μέχρι την διασταύρωση για Κορυσχάδες

Με αρχικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ ξεκίνησαν, στον οδικό άξονα Καρπενησίου - Ποταμιάς, οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου, στο πρώτο τμήμα του που ξεκινά από τον κόμβο της Πειραϊκής Πατραϊκής και τελειώνει στην διασταύρωση για Κορυσχάδες.

diaplatinsi dromou

Πρόκειται για την εφαρμογή -επιτέλους- των απαλλοτριώσεων κατά μήκος του δρόμου, από Καρπενήσι μέχρι τη διασταύρωση για Κλαυσί (θέση "Κόκκινα"). Αν και έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις εδώ και χρόνια, κανένα έργο δεν έγινε για την διαπλάτυνση του δρόμου που βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής κίνηση του νομού μας.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Τώρα όμως γίνεται το πρώτο -μικρό- βήμα. Το κομμάτι των διαπλατύνσεων, για το οποίο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και με έκπτωση, περίπου 38%, αναδείχθηκε εργολάβος η κατασκευαστική εταιρία "ΤΡΑΝΤΟΣ ΟΕ" με έδρα τα Τρίκαλα.

Ο ανάδοχος του έργου έχει ήδη, εδώ και μια εβδομάδα, εγκατασταθεί και οι εργασίες ξεκίνησαν. Ο δρόμος θα διαπλατυνθεί σύμφωνα με την μελέτη των απαλλοτριώσεων ένθεν και ένθεν του δρόμου, όπου προβλέπεται, από τον κόμβο της Πειραϊκής - Πατραϊκής και μέχρι την διασταύρωση για Κορυσχάδες διότι... "μέχρι εκεί φτάνουν τα λεφτά".

Το μήκος της παρέμβασης υπολογίζεται περίπου στα 1,6 χιλιόμετρα. Ο νέος δρόμος θα έχει πλάτος, περίπου, 10 μέτρα μαζί με τα ερείσματα. Όπου απαιτείται θα τοποθετηθούν και προστατευτικές μπάρες.

Το οδόστρωμα θα έχει δύο λωρίδες κατεύθυνσης πλάτους 8 μέτρων συνολικά. Μετά την διαπλάτυνση θα "πέσει" αντιολισθητική άσφαλτος, ενώ προβλέπονται να κατασκευαστούν τοίχοι και τεχνικά σε διάφορα σημεία.

Η εξέλιξη των εργασιών, ωστόσο, θα ακολουθεί την ροή της χρηματοδότησης, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Ευρυτανίας. Αν και η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου είναι να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τέλος του έτους, αυτό θα εξαρτηθεί και από το αν θα υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις. Ανάλογα θα κινηθεί και ο εργολάβος.