Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Διαβάστε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους της εβδομάδας

Ιδιαίτερα «γεμάτο» είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Γιορτών Δάσους» αυτής της εβδομάδας, με δραστηριότητες τόσο στην πόλη του Καρπενησίου, όσο και στα γύρω χωριά.

giortesdasous11111

Ειδικότερα, για σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου, έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

Κυριακή 5 Αυγούστου

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, στο πάρκο των Ευρυτάνων Αγίων, το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ευρυτανίας διοργανώνει παζάρι ανταλλαγής, όπου ο καθένας μπορεί να φέρει κάτι για να δωρίσει ή να ανταλλάξει, χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος.
Στις 5.00 το απόγευμα, στην Τ.Κ. Φουρνάς θα διεξαχθεί τουρνουά δηλωτής -μπιρίμπας και αγώνες τσουβαλοδρομίας για τους μικρότερους από τον Σύλλογο Απανταχού Νέων Φουρνάς «Ο Πήγασος».
Παράλληλα, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πάρκο της Νεράιδας, στο Καρπενήσι, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές μέσω μιας ξεχωριστής μουσικοκινητικής εμπειρίας, που θα περιλαμβάνει κατασκευές, μουσικά παιχνίδια και πολλά ακόμη!

Δευτέρα 6 Αυγούστου
Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά …δυναμικά για τις Γιορτές Δάσους και Λαϊκής Παράδοσης, καθώς το πρόγραμμα είναι πλούσιο και αφορά όλα τα …γούστα: στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Καρπενησίου θα ετοιμάσει ένα δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής πρωτότυπων κορνιζών από λινάτσα, ενώ την ίδια ημέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα παραδίδει στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, μέχρι την Τετάρτη 8 Αυγούστου, «ταχύρρυθμα» μαθήματα παραδοσιακών χορών.
Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, τα μαθήματα θα γίνονται από τις 7.00 μέχρι τις 8.00 το απόγευμα, ενώ για τους ενήλικες από τις 8.00 έως τις 9.00 το βράδυ.
Την ίδια στιγμή, στις 9.00 το βράδυ, θα ξυπνήσουν στο χωριό Μουζίλο μνήμες του παρελθόντος, καθώς θα αναβιώσει θερινό σινεμά.

{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Τρίτη 7 Αυγούστου
Η δράση μεταφέρεται στη Φουρνά, εκεί όπου ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς και ο Σύλλογος Απανταχού Νέων Φουρνάς «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» διοργανώνουν, στις 5.00 το απόγευμα, παιδικό εργαστήρι κατασκευών, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου.
Λίγη ώρα αργότερα (στις 5.30 το απόγευμα), ξεκινά στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού Τουρνουά Τάβλι από τον Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή», ενώ στο χωριό Σκοπιά, στις 7.00 το απόγευμα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη Μυθολογία, μέσω της παράστασης κουκλοθέατρου, με τίτλο Λεωνίδας, Η Μάχη των Θερμοπυλών.
Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στο «ταξίδι» του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, επόμενη στάση του οποίου θα είναι το Καρπενήσι.
Έτσι, την Τρίτη 7 & την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στο αίθριο του νέου δημαρχείου, στον Προφήτη Ηλία, θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους που έχουν διακριθεί και έχουν κερδίσει ήδη την εκτίμηση του κοινού.
Το θερινό σινεμά θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ.