Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Τοποθετούνται 500 πλαστικά καθίσματα στις κερκίδες του γηπέδου Καρπενησίου

Πρώτη φορά στην ιστορία τοποθετούνται πλαστικά καθίσματα στις κερκίδες σε γήπεδο της Ευρυτανίας. Μελετάται και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

gipedo-xlootapitas

Μετά την τοποθέτηση του χλοοτάπητα και τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου φαίνεται να αλλάζει όψη, αφού ο δήμος προχωρά και στην τοποθέτηση 500 πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Περιβάλλοντος Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Καρπενησίου (Ο.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.) αποφασίστηκε ο δήμος Καρπενησίου να αναλάβει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια 500 πλαστικών καθισμάτων για τις τσιμεντένιες κερκίδες του γηπέδου του Κλειστού Γυμναστηρίου, στον Κάτω Ξηριά, αφού ο προϋπολογισμός του ΟΠΠΑΔΗΚ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος αυτό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Γιαννιώτη, η προμήθεια των καθισμάτων κρίνεται απολύτως απαραίτητη, αφού «δεν υπάρχουν καθόλου καθίσματα και το τσιμέντο έχει φθαρεί».
Τελικά, ο δήμος προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια που, σύμφωνα με σχετική έρευνα που είχε διεξαχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, θα άγγιζε τις 6.500 ευρώ. Ωστόσο, ο δήμος ανέθεσε την προμήθεια στην εισαγωγική αντιπροσωπεία αθλητικών ειδών «WEGA sport Ε.Π.Ε.», έναντι  5.934,75 ευρώ, ποσό που αναμένεται να εξοφληθεί εντός 40 ημερών.

Φωτοβολταϊκά
Εντωμεταξύ, ο ΟΠΠΑΔΗΚ μελετά και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Κλειστό Γυμναστήριο, με στόχο τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Καρπενησίου μια τέτοια κίνηση θα στοιχίσει 30.000 ευρώ περίπου.
Βέβαια, για να αλλάξει η εικόνα ολόκληρου του Σταδίου απαιτούνται ακόμη αρκετές παρεμβάσεις. Το Γυμναστήριο Βαρών χρήζει άμεσης συντήρησης, αφού οι εγκαταστάσεις του είναι σχεδόν ακατάλληλες για χρήση. Τα «Ευρυτανικά Νέα» έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με το θέμα (αρ. φυλ. 484/22-2-2012), αφού το γυμναστήριο διατίθεται δωρεάν στο κοινό και αποτελεί μια πολύ καλή λύση στην δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε.
Ακόμη, αναγκαία κρίνεται και η ανακαίνιση των αποδυτηρίων, η βελτίωση των βοηθητικών γηπέδων μπάσκετ και η βελτίωση του γηπέδου στίβου.