Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στους δήμους οι Μαθητικές Εστίες. Aρμοδιότητες και 9 συνολικά εργαζόμενοι μεταφέρονται στους δήμους Αγράφων και Καρπενησίου


Στους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού περνούν συνολικά 23 Μαθητικές Εστίες, ανάμεσά τους και αυτές των Καρπενησίου και Αγράφων, ύστερα από την 127176/Η/04-11-201 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

mathitiki-estia

Δήμος Καρπενησίου
Όσον αφορά τον δήμο Καρπενησίου, το θέμα είχε συζητηθεί πριν από ένα χρόνο περίπου, στις 10 Αυγούστου 2011, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως είχαν γράψει τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 466/19-10-11) ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης είχε εισηγηθεί το θέμα, εκφράζοντας από νωρίς την πρόθεσή του να περάσει η Μαθητική Εστία στον δήμο, αφού η λειτουργία της είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς φιλοξενεί μαθητές από πολλά χωριά του νομού.
Στον δήμο Καρπενησίου μεταφέρονται, πέρα από τις αρμοδιότητες της Εστίας, και 7 εργαζόμενοι. Πρόκειται για τις Μαρία Ζαχαροπούλου, Λαμπρινή Λαμπροπούλου και Αγγελική Γιαννιώτη -προσωπικό μαγειρείου- την Ελένη Βροντάκη, διοικητικό υπάλληλο, τον Αθανάσιο Παπαδή, επιμελητή, την Αθηνά Μούτσελου, καθαρίστρια-οικονόμο- και τον Λεωνίδα Κόπανο, νυχτοφύλακα.

Δήμος Αγράφων
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, μεταφέρονται ακόμη οι αρμοδιότητες του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ε.Ι.Ν.), που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Μαθητικού Κέντρου Κερασοχωρίου στον δήμο Αγράφων.
Ειδικότερα, μεταφέρεται η κυριότητα του εξοπλισμού του παραπάνω Κέντρου, όπως και δύο προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου.
Πρόκειται για έναν βοηθό λογιστή και έναν μάγειρα, που όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «μεταφέρονται χωρίς να θίγεται η υπηρεσιακή και μισθολογική τους κατάσταση».