Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007|Εκδηλώσεις που έγιναν στην Ευρυτανία. Διπλή εκδήλωση στα Κοκκάλια

alt

150 δρομείς έδωσαν το παρόν στους αγώνες, συμμετέχοντας στον 1ο αγώνα δρόμου στην ιστορική τοποθεσία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτοι αγώνες δρόμου στην ιστορική θέση "Κοκκάλια" στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ιστορική μάχη των Αρχαίων Ελλήνων κατά των Γαλατών κατακτητών το 279 π.Χ.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, αφού συνολικά 150 νέοι αλλά και μεγαλύτεροι συγκεντρώθηκαν στην ιστορική τοποθεσία, αναμένοντας την εκκίνηση των αγώνων. Οι δρομείς που πήραν μέρος στους αγώνες ανήκουν σε γνωστούς συλλόγους δρομέων, όπως είναι ο σύλλογος "Απόλλων" Δυτικής Αττικής, ο σύλλογος "Δρομέων Πειραιά", ο "Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος", καθώς και σύλλογοι από Λάρισα, Αίγιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αγρίνιο και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η ψυχή του αγώνα ήταν ο μαραθωνοδρόμος Βλάσης Καραβασίλης, ο οποίος κινητοποίησε τους συλλόγους να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτόν, που αναμένεται να αποτελέσει θεσμό και να διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το νεοσύστατο Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, το οποίο φρόντισε για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων καθώς και την ασφάλεια των αθλητών.

Η εκκίνηση των αγώνων για τους ενήλικες δόθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί με το παραδοσιακό "καριοφίλι" (με την άδεια της αστυνομίας) και οι δεκάδες συμμετέχοντες ξεκίνησαν τον αγώνα στον "Ευρυτάνειο Δρόμο", μήκους 19,5 χιλιομέτρων με τερματισμό το Κρίκελλο. Η εικόνα ήταν εντυπωσιακή και θύμιζε αγώνα μεγάλης διοργάνωσης με αθλητές μεγάλης κλάσης. Παράλληλα, για τις μικρότερες ηλικίες διεξήχθησαν αγώνες με μικρότερη διαδρομή, 2,5 χιλιομέτρων από το μνημείο Κρικέλλου έως το Κρίκελλο.

Μετά την εκκίνηση, στην ιστορική τοποθεσία προσήλθαν οι επίσημοι και οι τοπικοί φορείς για την κατάθεση στεφάνων. Τη δέηση υπέρ των πεσόντων έκανε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος. Ακολούθησαν χαιρετισμοί τοπικών φορέων και η κατάθεση στεφάνων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Αλέκος Χουλιάρας.

Την εκδήλωση στην ιστορική τοποθεσία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντινομάρχης Ευρυτανίας -εκτελών χρέη νομάρχη- κ. Δημήτρης Χρυσικός, ο αρχηγός της μειοψηφίας στον δήμο Δομνίστας κ. Χρήστος Σκαρμούτσος, ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Θεοδόσης Κεφαλάς, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου κ. Κώστας Μαστοράκης, ο διοικητής Αστυνομικού Τμήματος και Τροχαίας Καρπενησίου κ. Παναγιώτης Παπαρούπας και άλλοι. Ο δήμαρχος Δομνίστας κ. Γιάννης Σταμάτης δεν παραβρέθηκε, διότι ήταν σε προγραμματισμένες επισκέψεις εκτός δήμου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην πλατεία Κρικέλλου, όπου μετά την λήξη των αγώνων έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές, ενώ παρατέθηκε γεύμα σε επισήμους και αθλητές.

Διοργανωτές των εκδηλώσεων ήταν ο δήμος Δομνίστας, η Νομαρχία Ευρυτανίας, το Τοπικό Συμβούλιο Κρικέλλου, ο Σύλλογος Κρικελλιωτών “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” και ο Αθλητικός Σύλλογος Κρικέλλου “Κεραυνός”.