Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008|Ψάχνουν 88χρονο. Χάθηκε από το Σάββατο. Άκαρπες οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και των χωριανών. στον Προυσό

Χθες η αναζήτηση έγινε με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου χωρίς αποτέλεσμα

alt

 

Δύσκολες ώρες περνούν οι συγγενείς ηλικιωμένου άντρα από τα Εσωχώρια του δήμου Προυσού, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, καθώς οι μέρες περνούν και ο αγνοούμενος δεν δείχνει σημεία ζωής.

 

Ο 88χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου 2008 για να πάει στο στάβλο με τα ζώα του, ο οποίος βρίσκεται σε απόκρημνο σημείο, περίπου 600 μέτρα μακριά από το σπίτι του, έξω από το χωριό. Με την σύζυγό του, Τασούλα, διατηρούσαν λίγα ζώα περίπου 20, για την ενίσχυση του οικογενειακού τους εισοδήματος, στα οποία ο ηλικιωμένος πήγαινε κάθε πρωί.

 

Πολλές φορές καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι του και γύριζε ακόμη και αργά την νύχτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει εγκαίρως η σύζυγός του, παρόλο που είχε βραδιάσει και ο ηλικιωμένος δεν είχε γυρίσει ακόμη.

 

Καθώς οι ώρες περνούσαν και ο ηλικιωμένος δεν επέστρεφε, μη μπορώντας να ειδοποιήσει κάποιον μέσα στη νύχτα προκειμένου να την βοηθήσει, πέρασε όλο το βράδυ αγωνιώντας. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι ο 88χρονος έχει μειωμένη αίσθηση όρασης και ακοής.

 

Το πρωί της επόμενης ημέρας, Κυριακή 30 Νοεμβρίου, κάποιοι χωριανοί υποστήριξαν ότι τον άκουσαν να φωνάζει. Το γεγονός αυτό έγινε περίπου στις 9.30 το πρωί, οι χωριανοί όμως που τον άκουσαν, δεν γνώριζαν ότι ο παππούς πέρασε τη νύχτα στο στάβλο με τα ζώα και πίστεψαν ότι φωνάζει την γυναίκα του όπως συνήθιζε. Αργότερα όταν αποκαλύφθηκε ότι ο 88χρονος αγνοείται, τότε συνδύασαν το γεγονός. Η σύζυγός του, ειδοποίησε τους χωριανούς αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

alt

 

Συγκροτήθηκε ομάδα και μέσα στη νύχτα, αφού πλέον νυχτώνει από τις 6.30 το απόγευμα, ξεκίνησαν να ψάχνουν για τον ηλικιωμένο. Πήγαν στο σημείο που είχε τα ζώα του αλλά δεν τον βρήκαν. Το μόνο που βρήκαν ήταν το διπλωμένο σακάκι του, καθώς και τον φακό του. Επειδή τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα στα δυσπρόσιτα Εσωχώρια Προυσού, αναγκάστηκαν να οδηγηθούν σε ένα σημείο πιο ψηλά από το χωριό από όπου και ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία κινήθηκε αμέσως προς στην περιοχή. Ταυτόχρονα, ειδοποιήθηκε και ο δήμαρχος Προυσού κ. Θανάσης Φέγγος, ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Ντέκα έσπευσαν προς το χωριό, ενώ παράλληλα ανταποκρίθηκε και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας στέλνοντας αμέσως πέντε μέλη του.

 

Οι ομάδες συναντήθηκαν περίπου στις 10.30 το βράδυ της Κυριακής στο χωριό Βελωτά, από όπου ξεκίνησαν για τα Εσωχώρια. Εντωμεταξύ, οι χωριανοί από το απόγευμα έψαχναν τον 88χρονο χωρίς αποτέλεσμα. Αργά το βράδυ της Κυριακής έφτασε από την Αθήνα και η  κόρη του 88χρονου με τον άντρα της και ειδοποιήθηκαν και οι υπόλοιποι συγγενείς. Οι  έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

 

Χωρίς σημάδια ζωής παραμένει ακόμη και μέχρι σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά, καθώς και τις προηγούμενες δύο ημέρες Δευτέρα και Τρίτη οι αναζητήσεις που πύκνωσαν δεν έφεραν αποτέλεσμα. Χθες μάλιστα, πήρε μέρος σ’ αυτές και κλιμάκιο από δύο άτομα της ΕΜΑΚ Λαμίας, το οποίο χρησιμοποίησε και ειδικό σκύλο, δυστυχώς όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και όλοι ελπίζουν για το καλύτερο, χωρίς όμως να κρύβουν την αυξανόμενη αγωνία και απογοήτευσή τους.

 

Το περιστατικό αυτό, δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί υπερήλικες κάτοικοι των χωριών του νομού μας, που μη θέλοντας να εγκαταλείψουν τη «γωνιά» τους, προτιμούν να διακινδυνεύουν καθημερινά, μακριά από κάθε υγειονομική περίθαλψη και ευκολία που θα τους παρείχε η ζωή στην πόλη, κοντά στα παιδιά τους.