Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 - Άκαρπες οι προσπάθειες για τον 88χρονο

Μετά από δέκα ημέρες αναζήτησης δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος ζωής του ηλικιωμένου από τα Εσωχώρια δήμου Προυσού

alt

Δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες και έρευνες που έγιναν για τον εντοπισμό του 88χρονου από τα Εσωχώρια του δήμου Προυσού. Να θυμίσουμε ότι ο ηλικιωμένος το πρωί του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου είχε πάει στο στάβλο με τα ζώα του, που βρίσκεται σε απόκρημνη περιοχή, 600 μέτρα από το σπίτι του και το βράδυ δεν επέστρεψε.  

Οι έρευνες για την ανεύρεση του αγνοούμενου άρχισαν από την Κυριακή 30 Νοεμβρίου με το πρώτο φως της ημέρας  και με την συνδρομή των χωριανών, του δημάρχου Προυσού κ. Θανάση Φέγγου, του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Ντέκα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας καθώς και ενός άνδρα της ΕΜΑΚ Λαμίας με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το πρωί με τον αντιδήμαρχο Προυσού κ. Χρήστο Ντέκα δήλωσε πως «οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό. Όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην γύρω περιοχή συγγενείς, συγχωριανοί, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας και της Τοπικής Ομάδας διάσωσης του δήμου Προυσού καθώς και ο δήμαρχος κ. Θανάσης Φέγγος και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του 88χρονου».

Ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί το παραμικρό ίχνος από τον άτυχο 88χρονο. Χθες το βράδυ και μετά από δέκα ημέρες αναζήτησης αποφασίστηκε τελικά να σταματήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου ηλικιωμένου ενώ η οικογένειά του τον κήρυξε πλέον ως αγνοούμενο.

Τα μέλη του διασωστικού σώματος Ευρυτανίας, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας καθώς και όσοι συμμετείχαν στις έρευνες δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του 88χρονου και πως θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.