Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 - Δραματική έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες για τον 88χρονο.

«Τραγική και μυστήρια» χαρακτηρίζει η οικογένειά του την εξαφάνιση

alt

 

Κανένα σημείο ζωής από τον άτυχο 88χρονο Κωνσταντίνο Στίγκα από τα Εσωχώρια Προυσού που αγνοείται πάνω από ένα μήνα. Οι προσπάθειες ανεύρεσής του έχουν σταματήσει από το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου, ωστόσο φίλοι του αγνοουμένου καθώς και η οικογένειά του ζητάνε να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες. 

Δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν οι προσπάθειες και οι έρευνες που έγιναν για τον εντοπισμό του 88χρονου από τα Εσωχώρια του δήμου Προυσού. Να θυμίσουμε, ότι ο ηλικιωμένος άνδρας, το πρωί του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου, είχε πάει στο στάβλο με τα ζώα του, που βρίσκεται σε απόκρημνη περιοχή, 600 μέτρα από το σπίτι του και το βράδυ δεν επέστρεψε. Μετά από έρευνες, οι οποίες άρχισαν από την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και με την συνδρομή των χωριανών, του δημάρχου Προυσού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας καθώς και ενός άνδρα της ΕΜΑΚ Λαμίας με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί ο άτυχος 88χρονος. 

Θύμα κυνηγετικού ατυχήματος;
Μηνύματα από πολύ κόσμο, έφτασαν στα γραφεία των «Ευρυτανικών Νέων», στα οποία ζητάνε οι αρχές να συνεχίσουν και να μην εγκαταλειφθούν οι έρευνες. Κάποιοι μάλιστα φοβούνται ότι ο 88χρονος που αγνοείται, δεν έχει εξαφανιστεί αλλά μπορεί να έχει πέσει θύμα ακόμη και κυνηγεητικού ατυχήματος, λόγω της κινητικότητας που παρουσιάζει η περιοχή αυτή την εποχή. 

Έντονο ενδιαφέρον
Χαρακτηριστικό είναι ένα μήνυμα που δημοσιεύουμε, το οποίο υπογράφει ο κ. Κλήμης Στίγκας από το Τορόντο του Καναδά, χωριανός και φίλος του 88χρονου, ο οποίος εν ολίγοις γράφει: «… κάνω έκκληση μέσω της εφημερίδας σας τα "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" προς όλους τους φορείς του νομού Ευρυτανίας ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να βοηθήσουν για να συνεχιστούν οι έρευνες για την ανεύρεση του άτυχου συγχωριανού μου, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά την διαδρομή του προς το καλύβι του στην τοποθεσία "Μεγάλη Ράχη", το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008, και έκτοτε παραμένει αγνοούμενος. Υπάρχουν πληροφορίες πως στην γενική περιοχή αυτή, πηγαίνουν κυνηγοί τα Σαββατοκύριακα  και δεν αποκλείεται η εκδοχή κυνηγετικού ατυχήματος. Επί του θέματος θα έπρεπε η Αστυνομική Διεύθυνση Καρπενησίου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας να αναλάβουν δράση για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ήταν μια ατυχής στιγμή για τον άτυχο συμπατριώτη μας; Παρακαλώ θερμά όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν να βοηθήσουν την έρευνα ή γνωρίζουν οτιδήποτε ας επικοινωνήσουν με τούς τοπικούς φορείς. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω από τη θέση αυτή όλους όσους έλαβαν μέρος στις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανεύρεσή του, που δυστυχώς έως τώρα ήταν άκαρπες». 

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείει τίποτα, λένε υψηλόβαθμα στελέχη της. Τα «Ευρυτανικά Νέα» επικοινώνησαν με τη Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας περί του θέματος και η απάντηση που πήραμε είναι ότι «… ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει και ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα». 

Ευχαριστήρια επιστολή και έκκληση της οικογένειας να μην εγκαταλειφθούν οι έρευνες. 

Η οικογένεια του 88χρονου με επιστολή τους στα «Ευρυτανικά Νέα» την οποία δημοσιεύουμε, αφενός ευχαριστεί όλους για την μέχρι τώρα βοήθεια που προσέφεραν στην αναζήτηση του ηλικιωμένου, αφετέρου κάνει έκκληση να μην εγκαταλειφθούν οι έρευνες και να συνεχιστούν ώσπου να υπάρξει αποτέλεσμα. 

Ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας του 88χρονου που εξαφανίστηκε στις 29/11/08 (Στίγκα Κωνσταντίνου) 

 «Ύστερα από την τραγική και μυστήρια εξαφάνιση του πατέρα μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδίας  όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην έρευνα για την ανεύρεσή του, η οποία, δυστυχώς, δεν έφερε αποτέλεσμα. 

Ευχαριστούμε, πρώτα απ’ όλους, το δήμαρχο Προυσού κ. Αθανάσιο Φέγγο για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε. Η μεγάλη  κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δικές του προσπάθειες. Από το δεύτερο βράδυ (Κυριακή 30/11/08) έσπευσε με μια ομάδα από εθελοντές  διασώστες  από το Καρπενήσι. 

Παράλληλα με τον κ. δήμαρχο εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας στο συγχωριανό μας Παναγιώτη Γκρίζη που θυσίασε πολλές ώρες έρευνας οδηγώντας τους διασώστες και τους άλλους αναζητητές μέσα στα γνωστά γι’ αυτόν μέρη. Ήταν ο πρώτος που πήγε στο βουνό με το βοηθό του Αλβανό, τον Άρη και βρήκε το σακάκι τού άτυχου πατέρα μας. 

Ευχαριστούμε επίσης το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας - Κώστα Χουλιάρα, Βασίλη Μήτσιο, Μπάμπη Λελούδη, Δημήτρη Σταλίκα, Κώστα Ζιάκα, Διονύση Δουλαβέρη, Γιάννη Λιασκόνη, Θ. Καραγκούνη, Δημ. Αντωνίου, Νώντα Κατή, Κων. Κακκαβά, Π. Μαστραπά, Γ. Παλαιό – για την απίστευτη προσπάθεια που κατέβαλαν και τη ριψοκίνδυνη  και τολμηρή εξερεύνηση των απόκρημνων και δύσβατων σημείων της περιοχής όπου υπήρχε ελπίδα ανεύρεσης του πατέρα μας. Δυστυχώς όμως το μόνο που βρήκε ήταν το καπέλο του σε μια γκρεμίλα με χαλίκια. 

Τέλος ευχαριστούμε τις δημόσιες υπηρεσίες του νομού : Αστυνομία, Πυροσβεστική και την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας για τη συνδρομή της στην έρευνα με κατάλληλο σκυλί. 

Επ’ ευκαιρία, θα θέλαμε αγαπητά «Ευρυτανικά Νέα», να δώσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα της εξαφάνισης του πατέρα μας για να γίνει γνωστό, μήπως και βρεθεί κάποιος και μας οδηγήσει στην ανεύρεσή του, για να ακολουθήσουν τα πρέποντα και να αναπαυθεί η ψυχή του και να ‘χουμε κι εμείς τα παιδιά του και η γυναίκα του έναν τόπο να του ανάβουμε ένα κερί και ένα καντήλι». 

Η οικογένεια του  88χρονου που εξαφανίστηκε.