Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Αδιέξοδο στις συζητήσεις του Κώστα Μπακογιάννη με ΑΠΟΚ-Αίολου-Μυρίκη για συχγώνευση

Σε νέο αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων των τριων ομάδων και του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη.

mpakogisnnis-kostas234

Αρχικά με ανακοινώσεις που εξέδωσαν και κοινοποίησαν στα ΜΜΕ ΑΠΟΚ και Αίολος γνωστοποίησαν πως  δεν επήλθε συμφωνία για τη συγχώνευση των δυο ομάδων. Μάλιστα σε ερώτηση αν είναι οριστική αυτή η απόφαση η απάντηση ήταν καταφατική. 

 

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρπενήσι μεταξύ των εκπροσώπων των δυο ομάδων, αλλά και της Μυρίκης με το Δημαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος αποφάσισε να παρέμβει με στόχο τη δημιουργία μιας μόνο ομάδας.

 

Οι ομάδες έδειχναν να είναι σύμφωνες και υπήρχε καλή διάθεση για ένα οριστικά καλό τέλος. 

 

Ο ΑΠΟΚ ζήτησε να γίνει συγχώνευση στο τοπικό της Ευρυτανίας, διότι η Δ’ Εθνική χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις και  επειδή ο “νέος” ΑΠΟΚ δεν έχει το οικονομικό βάθος ώστε να συμμετάσχει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. 

 

Ο Αίολος από την άλλη ήταν αντίθετος και ήθελε να γίνει συγχώνευση σε μια ομάδα, η οποία θα δήλωσε συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική, γεγονός που έβρισκε σύφμωνο και τον Δήμαρχο, κ. Μπακογιάννη.

 

Όταν όμως τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων ποιος θα αναλάβει τα χρέη (πάνω από 20.000 ανέφεραν οι εκτιμήσεις στη Γ.Σ του ΑΠΟΚ) της ομάδας του Βελουχίου, Μυρίκη και Αίολος έκαναν πίσω.

 

Πρόθεση των ανθρώπων του Βελουχίου δεν ήταν να γίνει μια ομάδα που θα αναλάβει αυτή τα χρέη, αλλά μόνη της η ομάδα μέσα από προγραμματισμό που έχει σε βάθος ενός χρόνου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Λαθύρη, Γενικού Γραμματέα της ομάδας, που ήταν παρόν στη συνάντηση. 

 

Πάντως, ο ΑΠΟΚ αναμένει τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία ΌΤΑΝ έρθει θα αφήσει πλεόνασμα στο ταμείο της ομάδας.

 

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπώθηκαν, ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που υπάρχει στη Χώρα, τόνισε πως το μόνο που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Καρπενησίου είναι το λεωφορείο για τις μετακινήσεις της ομάδας που θα αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική και πως θα έκανε προσπάθεια για περαιτέρω βοήθεια που πάντως σίγουρα δε θα πλησιάζε καν τα δεδομένα της περσινής σεζόν.

 

Άλλωστε είναι δύσκολοι οι καιροί για οποιαδήποτε οικονομικά ανοίγματα και έτσι οι όποιες συζητήσεις για τη δημιουργία της ομάδας “ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2012” ,όπως έκαναν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις έπεσαν σε αδιέξοδο.