Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

ev media-logo

Τον έψαχναν και στην Ευρυτανία; Είχε βάλει στόχο την Εθνική Τράπεζα στη Λαμία

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έρευνες με άκρα μυστικότητα για την δράση του Τάσου Θεόφιλου και τυχόν συνεργάτες του στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή που φτάνουν μέχρι και το Καρπενήσι, διεξάγει η αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με ειδικές αστυνομικές ομάδες

tasos theofilou

Ο Τάσος Θεοφίλου, ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου. Λέγεται ότι η Αστυνομία ερευνούσε γι’ αυτόν και στο Καρπενήσι


 

Στόχο να ληστέψει και την Εθνική Τράπεζα Λαμίας είχε ο Τάσος Θεοφίλου, ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου στις 10 Αυγούστου με λεία 49.000 ευρώ και έναν νεκρό, τον οποίο φέρεται να σκότωσε εν ψυχρώ ο φερόμενος δράστης. Η αστυνομία ανακοίνωσε την ταυτοποίηση του DNA του

Το κρησφύγετο στη Λαμία
Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι λίγες ημέρες μετά την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, "... ο Τάσος Θεοφίλου από 14 έως 16 Αυγούστου διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Μοναστηρακίου της Αθήνας. Στις 16 του Αυγούστου αναχώρησε από την Αθήνα την 12.18 ώρα με τον ΟΣΕ για τη Λαμία, μέσω Λιανοκλαδίου, όπου υπάρχει ανταπόκριση γραμμής Λαμία - Στυλίδα. Η έκδοση εισιτηρίου είχε γίνει μια ώρα πριν την αναχώρηση. Στις 18 του μήνα επέστρεψε από Λιανοκλάδι στις 08.10 το πρωί στην Αθήνα."

Στη Λαμία ο Τάσος Θεοφίλου είχε ενοικιάσει διαμέρισμα στην οδό Τυμφρηστού 21, στην περιοχή του Αγίου Λουκά. Πρόκειται για γκαρσονιέρα που φέρεται να είχε ενοικιασθεί, έναντι 280 ευρώ το μήνα, πριν από ένα χρόνο με όνομα άλλου ατόμου, πιθανόν με την χρήση πλαστής ταυτότητας.

Το κρησφύγετο του 29χρονου εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στην Αστυνομία, ο οποίος αναγνώρισε τον Θεοφίλου μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του από την Αστυνομία.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης στους αστυνομικούς, ο Θεοφίλου εμφανίστηκε ως φοιτητής και νοίκιασε το διαμέρισμα στα δικά του στοιχεία. Το διαμέρισμα έχει σφραγιστεί και τα ευρήματα από την έρευνα της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Στο σπίτι, ανακαλύφθηκε και το ποδήλατο, χρώματος μπλε με λευκό παγουράκι, που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Τάσος Θεοφίλου για να βιντεοσκοπήσει, προ μερικών μηνών, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λαμία. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η ίδια κάμερα βρέθηκε σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Την κάμερα φαίνεται να είχε προσαρμόσει στο πίσω μέρος της σέλας του ποδηλάτου και με τον τρόπο αυτό γινόταν βιντεοσκόπηση της Εθνικής Τράπεζας της Λαμίας, καθώς και των γύρω αυτής δρόμων, ώστε να έχει αναλυτική εικόνα της περιοχής.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, στην κατοικία της Λαμίας, υπολογίζεται ότι διέμεναν δύο αναζητούμενα μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", ενώ στην τσάντα, που έφερε ο Θεοφίλου κατά τη σύλληψή του, βρέθηκαν τα ρούχα του, αλλά και ένας υπνόσακος.

Στον ανακριτή
Σήμερα ο νεαρός φερόμενος ως δράστης και δολοφόνος του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο, η Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ταυτοποιήθηκε το DNA του με το DNA στα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος, παρουσιάστηκε στον ανακριτή, ενώ ζήτησε για δικηγόρο του τον κ. Σπύρο Φυτράκη. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα.

Έρευνες και στο Καρπενήσι;
Επισήμως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν η Αστυνομία να διεξάγει έρευνες και στο Καρπενήσι για τον δράστη της αιματηρής ληστείας στην Πάρο. Η Αστυνομία Ευρυτανίας δεν έχει καμία ενημέρωση περί ερευνών στην περιοχή.

Κάποιες άλλες πληροφορίες όμως λένε ότι πιθανόν διερχόταν από την Ευρυτανία, έκανε δηλαδή το δρομολόγιο Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο, αφού ο ίδιος το 2010 είχε συλληφθεί για την γιάφκα που βρέθηκε στο Αγρίνιο αλλά δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο 29χρονος πραγματοποίησε πολλά δρομολόγια Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο - Ναύπακτο, κυρίως μέσω Προυσού με κατεύθυνση είτε το Αγρίνιο όπου εκεί είχε δραστηριότητα, είτε και τη Θεσσαλονίκη, τόπος κατοικίας του.