Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ev media-logo

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ. Τα έργα που ξεκίνησαν προκαλούν αλλαγή των δρομολογίων - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξεκίνησαν τα έργα στο κέντρο του Καρπενησίου Τι αλλαγές επιφέρουν οι εργασίες

astiki anaplasi_ergasies

Η εικόνα μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου μετά την έναρξη των εργασιών για την αστική ανάπλαση της πόλης


Ένα από τα σημαντικότερα έργα στην πόλη μας, το οποίο υπόσχεται να δώσει νέο, πιο ανθρώπινο χαρακτήρα στο Καρπενήσι, η Αστική Ανάπλαση, μπήκε πλέον σε εφαρμογή.

Ήδη, από το πρωί της Δευτέρας 20 Αυγούστου, οι υπεύθυνοι της εργοληπτικής εταιρείας, παρουσία υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Καρπενησίου, με προειδοποιητικές κορδέλες και πινακίδες απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της πρώην Νομαρχίας μέχρι τη διασταύρωση στον ΟΤΕ (οδός Εθνικής Αντιστάσεως), ενώ οι μπουλντόζες άρχισαν το σπάσιμο των παλιών πεζοδρομίων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη, τα έργα στο συγκεκριμένο κομμάτι θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες, ενώ για την -όσο το δυνατόν- μικρότερη ταλαιπωρία των οδηγών, ο δήμος προχώρησε σε 11 συνολικά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις οποίες τα «Ευρυτανικά Νέα» δημοσίευσαν αναλυτικά την περασμένη εβδομάδα (αρ. φυλ. 509/15-08-2012).

Η Αστική Ανάπλαση αλλάζει τα δρομολόγια
Παράλληλα, οι συγκεκριμένες εργασίες που εκτελούνται για χάρη της Αστικής Ανάπλασης, επιφέρουν, όπως είναι φυσικό, ορισμένες αλλαγές στα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας και του ΚΤΕΛ, τις οποίες οι πολίτες οφείλουν, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να γνωρίζουν.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

…Στην Αστική Συγκοινωνία
Οι βασικές αλλαγές στα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας του δήμου Καρπενησίου που εφαρμόζονται ήδη από τη Δεύτερα 20 Αυγούστου μπορούν να συνοψιστούν σε 4 σημεία.  1. Η αφετηρία και ο τερματισμός των δρομολογίων θα είναι πλέον η στάση της «ΝΕΡΑΪΔΑΣ», κλείνοντας τον κύκλο των δρομολογίων, αποφεύγοντας τον δρόμο μπροστά από την Αστυνομία, ο όποιος είναι πλέον κλειστός.

2. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να συγκλίνουν οι χρόνοι των δρομολογίων, τελικά ΟΛΑ τα δρομολόγια θα αναχωρούν από τις στάσεις κατά 10 λεπτά νωρίτερα. “Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουν οι πολίτες για να μην χάνουν το λεωφορείο!” αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου. 3. Πλέον για τον Προφήτη Ηλία υπάρχουν ΔΥΟ δρομολόγια. Ένα από Ξηριά προς κέντρο και ένα δεύτερο από κέντρο προς νέο δημαρχείο και επιστροφή στη στάση Νοσοκομείου (Νεράιδα). 4. Επισημαίνεται ότι ο δήμος αποφάσισε να εντάξει κα ένα δεύτερο δρομολόγιο προς τον ΟΑΕΔ. Πλέον τα δρομολόγια είναι δύο, ένα στις 7:45 και το άλλο στις 10:45.  Τέλος, σε ανακοίνωσή του ο δήμος γνωστοποιεί ότι το αναλυτικό νέο πρόγραμμα των δρομολόγιων της αστικής συγκοινωνίας (το οποίο αναλυτικά δημοσιεύουμε στον διπλανό πινάκα) οι πολίτες μπορούν να το προμηθεύονται από τα ΚΕΠ ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και σε όλες τις στάσεις.  

…και στο ΚΤΕΛ 
Στην αλλαγή αφετηρίας δύο δρομολογίων προχωρά -και- το ΚΤΕΛ νομού Ευρυτανίας, μετά την έναρξη των εργασιών για την αστική ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, την περασμένη Δευτέρα 20 Αυγούστου. Ειδικότερα, η αφετηρία των δρομολογίων των 5:00 και 6:40 για Λαμία είναι το ΚΤΕΛ και όχι η Νεράιδα. Ακόμη, το δρομολόγιο των 6:50 από Λαμία -το οποίο εκτελείται Δευτέρα και Παρασκευή- θα τερματίζει εφεξής στο ΚΤΕΛ. Σημειώνεται πως το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με το αστικό λεωφορείο μέχρι τη στάση της Νεράιδας.  Για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 22370-80013.  

pinakas 510